Kohus vabastas ametist Eesti ühe tuntuma pankrotihalduri

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Viru maakohus vabastas pankrotihaldur Terje Eipre erapoolikusele viidates ametist.


Kohus vabastas vandeadvokaat Terje Eipre usalduse kaotusele viidates osaühingu Select Oil NV pankrotihalduri ametist, leides, et Eipre on pankrotiprotsessi käigus eelistanud ühe võlausaldaja huve ülejäänud asjaosaliste ees.

Viru maakohtu 31. mail tehtud määruses heidab kohus pankrotihaldur Terje Eiprele ette, et haldur ei ole vastu vaielnud OÜ T.R. Tamme Auto 35,2 miljoni krooni suurusele nõudele, kuigi teab, et antud nõude üle on käimas eraldi kohtuprotsess.

Võlausaldajate ning võlgniku huvidega arvestamiseks ning pankrotivara moodustamiseks ei oleks tohtinud T.R. Tamme Auto OÜ 35,2 miljoni krooni suurusele nõudele vastu vaidlemata jätta, sest vastavat kohtulahendit, mis lubab nõude tunnustamist, ei ole, leidis kohus.

Terje Eipre vabastati pankrotihalduri ametist seoses hoolsuskohustuse ja vastuvaidlemise kohustuse täitmata jätmisega ning usalduse kaotamisega.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles