Kohus mõistis Monogarovi seitsmeks ja pooleks aastaks vangi

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deniss Monogarov Harju maakohtus
Deniss Monogarov Harju maakohtus Foto: Liis Treimann

Harju maakohus tunnistas Tammsaare pargis ühe mehe tapnud ja teist vigastanud Deniss Monogarovi süüdi ja mõistis talle liitkaristuseks 7 aasta ja kuue kuu pikkuse vangistuse.

Kohus mõistis Monogarovi süüdi tapmises ja kehalises väärkohtlemises. Karistuse aeg hakkab kulgema Monogarovi kinnipidamisest 7. augustil 2009.

Monogarovilt mõisteti välja kannatanute tsiviilhagid, kokku 239 108 krooni. Veel peab Monogarov tasuma menetluskulud 127 671 krooni ja sundraha 10 875 krooni.

Põhja ringkonnaprokuratuuri esitatud süüdistuse järgi lõi Monogarov  1.augustil 2009 kella 4.00 ja 4.35 vahel Tallinnas Viru Keskuses Seduction Discotheque'i välisterrassil, kus viibis palju rahvast, Aleksandrit ühe korra rusikaga näkku, seejärel haaras mehel kätega ümber keha ja nad mõlemad kukkusid põrandale.

Hiljem lõi Monogarov Tammsaare pargis korduvalt noaga Jurit, mille tagajärjel kannatanu suri samal päeval kell 5.30. Monogarov lõi ka Maksimi vähemalt 13 korda noaga, tekitades talle mitte-eluohtlikke tervisekahjustusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles