Ukraina keskvalimiskomisjon on registreerinud seitse presidendikandidaati

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
UDARi juht Vitali Klitško (vasakul) soovitas demokraatlikel jõududel koonduda presidendivalimistel Petro Porošenko (paremal) selja taha.
UDARi juht Vitali Klitško (vasakul) soovitas demokraatlikel jõududel koonduda presidendivalimistel Petro Porošenko (paremal) selja taha. Foto: SCANPIX

Ukraina keskvalimiskomisjon on registreerinud juba seitse presidendikandidaati, dokumentide esitajaid on aga olnud kolm korda enam.

Täna sai teatavaks, et ametlikeks kandidaatideks lisaks varasemalt teatatud viiele inimesele sai ka endine rahvasaadik Valeri Konovaljuk ja Kiievi ärimees ning Vladimir Saranov.

Varem oli selge, et ametlikeks kandidaatideks on ka endine asepeaminister Juri Boiko, peaprokuröri endine asetäitja Renat Kuzmin, Regioonide Partei aseesimees Serhi Tigipko, Harkivi oblasti administratsiooni endine ülem Mihhail Dobkin ja Üleukrainalise juudi kongressi president Vadim Rabinovitš.

Viimastel andmetel on keskvalimiskomisjon saanud 23 inimese dokumendid. Nende esitamistähtaeg kukub täna öösel kell 24 kohaliku aja järgi.

Erakorralised presidendivalimised leiavad Ukrainas aset 25. mail.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles