Arumäe: viimase kuu majandusarengud olid ootuspärased

Liina Valdre
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SEB majandusanalüütik Ruta Arumäe.
SEB majandusanalüütik Ruta Arumäe. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

SEB panga analüütiku Ruta Arumäe hinnangul oli jaemüügi kasvutempo aeglustumine 3 protsendini veebruaris ootuspärane, kuigi märgatavamat aeglustumist ootas analüütik alles märtsist.

«Kuigi märgatavamat aeglustumist ootasin märtsist veebruari suhteliselt soodsa kasvubaasi tõttu. Et aeglustumine oli juba märgatav veebruaris, siis kinnitab see üle ka järgmiste kuude suhteliselt nõrkade kasvude jätkumise ootuse,» kommenteeris Arumäe.

Samuti annab see Arumäe sõnul kinnitust SEB panga prognoosile, et tarbimine majanduskasvu mootorina on nõrgenemas.

Töötleva tööstuse kasv oli veebruaris 3 protsenti, mis on küll nõrk, kuid parem kui eelmisel kahel kuul. «See on pigem positiivne uudis, et tööstustoodang langusesse ei ole läinud. Kogu tööstustoodangu kasv oli null protsenti, mida tõmbas alla energia tootmise vähenemine,»märkis Arumäe.

«Seega on kahe peamise majanduse veduri - tööstuse ja tarbimise - kasvud veebruaris positiivsed, kuigi nõrgad. Kokkuvõttes - arengud on ootuspärased,» nentis analüütik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles