Politsei liiklusliin ühendati infotelefoniga

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Alates tänasest vastab liiklusliini kõnedele politsei- ja piirivalveameti infotelefon 612 3000 ja senisele liiklusliini lühinumbrile 14 900 helistajad suunatakse automaatselt edasi PPA infotelefonile.

Politsei infotelefonile oodatakse inimeste tähelepanekuid liikluses toimunud sündmuste kohta, mis ei vaja politsei kiiret sekkumist ent on siiski väärt tähelepanujuhtimist, teatas amet.

PPA teeninduskorraldusbüroo juhataja Riina Senipalu sõnul on liiklusliini infotelefoniga ühendamine mõistlik seetõttu, et kahes kohas ei tehtaks sarnast tööd. «Infotelefoni kõnesid teenindab korraga kümmekond inimest ja nende ülesandeks on PPA tegevusega seotud info jagamine. Tänasest vastab infotelefon ka liiklusega seotud kõnedele ning paralleelset tööjaama enam Tartus üleval ei peeta,» rääkis ta.   

«Helistaja jaoks olulisi muudatusi ei ole, kuna senise numbri valinud inimesed ühendatakse automaatselt infotelefoniga. Number 612 3000 on iga politseivärvides sõiduki peal, mistõttu jääb see ka ehk paremini meelde,» sõnas Senipalu.

Liiklusega seotud kõnedele vastamise põhimõtted jäävad numbri vahetumisel samaks. «Endiselt ootame inimeste tähelepanekuid liikluses toimuva kohta ning võtame võimalusel teistele silma jäänud juhtidega ühendust. Liikluskorraldusega seotud probleemide puhul edastame info teeomanikule,» kinnitas Senipalu.  

Märtsi lõpuni töötanud üleriigiline liiklusliin tegutses Tartus ja oli projektipõhine. Kõnesid võtsid vastu kaks inimest ning korraga sai liinil olla kaks helistajat. Politsei infotelefoni meeskond on koolitatud vastama kõigi PPA valdkondadega seotud infokõnedele. Infotelefonil suudetakse paralleelselt vastu võtta kümmekonna helistaja küsimused ja teated.

Politsei infotelefon töötab äripäeviti kella 8-18. Kuna PPA infotelefon 612 3000 helistamine on tavatariifiga ning sellele ei lisandu operaatorite poolt määratud lühinumbrile helistamise tasu, kutsub politsei liikusteemadega helistajaid üles valima number 612 3000.

Tänavu on liiklusliinile helistajaid olnud 2329. Üle 700 kõne on olnud parkimiskorra rikkumiste kohta, 300 kõnet ohtlike manöövrite kohta, üle 280 kõne märgi nõuete eiramise kohta ning ohtlike kiiruseületajate kohta on tulnud ligi 150 kõnet. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles