RSA: meie tegevus jätkub ka peale müügitehingut endisel moel

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
RSA Eesti juht Kaido Kepp.
RSA Eesti juht Kaido Kepp. Foto: Mihkel Maripuu

RSA Kindlustuse Eesti filiaali juht Kaido Kepp kinnitas E24-le, et ettevõtte Eesti äri müümisel Poola PZU grupile jätkub Eestis klientide ja partnerite osas tegevus endisel moel.

«RSA Grupi juhtkond ütles selle aasta veebruaris, et ettevõtte strateegia näeb ette keskendumist Briti, Iiri, Skandinaavia, Kanada ja Ladina-Ameerika turgudele. See seletabki antud tehingut. Kuna tehingu osalised PZU ja RSA on mõlemad börsifirmad, siis tehingu detailide kohta saab öelda vaid seda, mis kirjas börsiteadetes,» selgitas Kepp.

Kuna RSA planeeritav müük eeldab vastavate järelevalveasutuste heakskiitu, ei jõustu tehing enne 2014. aasta teist poolt, mis tähendab, et praegu ei avalda see Eesti filiaali juhi sõnul mingisugust juriidilist ega sisulist mõju RSA Kindlustuse tegevusele.

«Tehingu jõustumisel jätkub Eestis klientide ja partnerite osas tegevus endisel moel: nii olemasolevate kui ka uute klientide ja koostööpartnerite rahulolu on kõigile pooltele esmatähtis ning meie eesmärk on pakkuda klientidele kõrgetasemelist teenust ja suurendada turuosa, kinnitas filiaali juht.»

Poola kindlustusgrupp PZU teatas täna, et jõudis kokkuleppele Link4 Towarzystwo Ubezpieczen S.A varade omandamiseks Poolas, Lietuvos Draudimas AB varade omandamiseks Leedus, AAS Balta varade omandamiseks Lätis ja Codan Forsikring A/S varade omandamiseks Eestis, teatas ettevõte.

Tehingud vajavad veel regulaatorite ja konkurentsiametkondade heakskiite. Tehingute summaarne koondmaht on umbes 360 miljonit eurot.

RSA Eesti tõusis ettevõtte teatel mullu Eesti kahjukindlustusturul neljandale kohale, kogudes 30,9 miljoni eurot kindlustuspreemiaid ning makstes kindlustushüvitisi 18,4 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles