Eesti on jätkuvalt Vene turistidele atraktiivne

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene turistid aastavahetuse eel Tallinnas
Vene turistid aastavahetuse eel Tallinnas Foto: Peeter Langovits / Postimees

Hoolimata sellest, et nõudlus välisreiside järele on Venemaal maipühadeks aastaga 20-30 protsenti langenud, on Eesti jätkuvalt atraktiivne sihtriik, teatas Itar-Tass.

Venemaa Turismifirmade Liidu pressiesindaja Irina Tjurina sõnul on nõrgema rubla ja välispoliitiliste faktorite tõttu nõudlus reiside järele vähenenud. Ta lisas, et venelased püüavad raha säästa, ning madala nõudluse tõttu ei telli operaatorid erinevalt varasemast lisalende.

«Enim on nõudlus langenud Baltikumi reiside osas. Lätis ja Leedus on see nüüd nullilähedane, samas Eesti-suunaline nõudlus on veel võrdlemisi hea, kuna riik suutis turiste meelitada taskukohaste lennupiletite ja mitmekordsete viisadega,» rääkis Tjurina.

Üldine negatiivne trend ei ole tema sõnul mõjutanud reise kuurortitesse - traditsiooniliselt kõrge on nõudlus Tšehhi ja Ungari kuurortite järele. Teisalt turistid, kes veel soovivad puhkusele sõita, eelistavad minna Egiptusesse, Taisse ja Vietnami.

Lisaks on turismiliidu hinnangul nõudlus kasvanud Armeenia, Gruusia, Usbekistani ja Aserbaidžaani reiside järele, kuna need sihtkohad on asenduseks Ukrainale ja neile, kes ei soovi Euroopat külastada euro kõrge vahetuskursi tõttu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles