Parteide nimel saadetud libakirjad ei toonud kaasa kriminaalmenetlust

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvuti. Pilt on illustreeriv.
Arvuti. Pilt on illustreeriv. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Politsei ei alustanud erakondade nimel saadetud annetusi palunud libakirjade asjus kriminaalmenetlust kuriteokoosseisu puudumise tõttu.

«Karistusseadustiku mõttes on kuritegu teise inimese identiteedi ebaseaduslik kasutamine, samas kui erakond on juriidiline isik. Kui erakond leiab, et tema identiteedi kasutamisega on talle tekitatud kas moraalset või materiaalset kahju, võib erakond pöörduda tsiviilkohtu poole,» ütles politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Ilmar Kahro Postimehele.

Mai alguses hakkasid levima erakondade nimel saadetud elektronkirjad, milles kurdeti probleemide üle ning paluti annetusi europarlamendi valimiskampaania jaoks. Kirjades oli ära toodud ka erakondade pangakontode numbrid annetuste tegemiseks. Teadaolevalt saadeti kirju Keskerakonna, Reformierakonna ning Sotsiaaldemokraatliku Erakonna nimel.

Keskerakonna noortekogu pöördus kirja tõttu politseisse, leides, et tegemist on identiteedivargusega.

Riigi infosüsteemi ameti RIA infoturbeeksperdi Anto Veldre sõnul on parteide nimelt võltsitud kirjad läkitatud ühelt ja samalt IP-aadressilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles