Noorte humanitaaride avastamata oskused

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johan-Kristjan Konovalov
Johan-Kristjan Konovalov Foto: Marko Saarm / Sakala

(Kirjutis on ajendatud 18. juunil Eesti Päevalehes ilmunud Eleen Änilase arvamusloost «Mina, Eesti riigi sotsiaalne probleem», kus autor väidab, et välismaal avardatud silmaring humanitaaride puhul kodumaal tööd leida ei aita. Johan-Kristjan Konovalov oli eelmisel aastal Sakala suvereporter.)

OLEN NOOR, saanud humanitaarse kõrghariduse  Inglismaa ülikoolist ja pärit humanitaaride perest. Elan Lõuna-Eestis ja mul on töö.

Lugesin kokku, et olen oma Facebooki seinal ja eri listides jaganud sel aastal pea iga kuu mõnd töökuulutust, kus otsitakse humanitaarala inimest just Lõuna-Eestisse. Paar korda on ette tulnud ka ühe ja sama kuulutuse jagamist mitu kuud järjest – ilmselt on ametikoht jäänud kasina huvi tõttu täitmata. Siinkohal ei pea üldse mainimagi, kui suurt vaeva näevad paljud maakoolid, et leida näiteks inglise keele õpetajat. Seega on väide, nagu ei oleks humanitaarala inimesele Eestis tööd, minu kogemuste põhjal pisut ennatlik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles