Venemaa ja sanktsioonid

, SEB majandusanalüütik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SEB majandusanalüütik Ruta Arumäe.
SEB majandusanalüütik Ruta Arumäe. Foto: Toomas Huik / Postimees

JUULI VIIMASEL nädalal avaldatud majandusuudiste põhitegijaks ei olnud tavapärased jaekaubandus- ja tööstusnäitajad Eestis ega ka oodatust parem majanduskasv (neli protsenti) USA-s ning oodatust tagasihoidlikum, kuid siiski viisakas kasv (1,9 protsenti) Rootsis. Jaekaubandus- ja tööstustoodangu suurenemine näitasid, et juunikuuni olid asjalood majanduses suhteliselt muutumatud. Tarbija oli juunis endiselt üsna muretu ning käis vilet lastes ja alanenud hindu nautides poode mööda ringi. Tööstustoodangu müük ei ole samuti kukkunud, vaid seisab enam-vähem paigal.

Viimaste uudiste valguses ei tundu aga veidi kaugem tulevik sugugi sama muretu. Ehk veereb augustikuu üsna samamoodi mööda, kuid sügispilvedega koos võivad saabuda hallimad toonid ka jaekaubandusse. Seda võib oodata eelkõige siis, kui tööstustoodang kukkuma peaks.

Põhiteema, mis edasise suhtes küsimusi tekitab, on loomulikult sanktsioonid Venemaa suhtes ja see, kuidas need hakkavad meie majandust mõjutama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles