Venemaa hinnangul on NATO õppuste korraldamine Ukrainas provokatsioon

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Gruško.
Aleksandr Gruško. Foto: SCANPIX

Venemaa peab NATO õppuste korraldamist Ukrainas provokatsiooniks, ütles eile Venemaa alaline esindaja NATO juures Aleksandr Gruško.

«See on selge provokatsioon ja veel üks signaal Kiievi võimudele jätkata järeleandmatu joont probleemide lahendamisel. See on väga ohtlik mäng,» ütles Gruško telekanalile Russia 24.

«Sellised õppused on seotud teatud riskidega, kui võõrväed saabuvad riiki, mis on sõjas oma rahvaga,» lisas Gruško.

Pentagon teatas sel nädalal, et Washington saadab umbes 200 sõjaväelast osalema USA juhitavatel sõjaväeõppustel Ukrainas selle kuu teisel poolel. 173. õhudessantvägede brigaadi 200 sõduri osalemine on USA vägede esimene lähetus Ukrainasse alates sealse konflikti puhkemisest venemeelsete separatistidega selle aasta kevadel.

Õppused Rapid Trident 14 leiavad aset 13.-26. septembrini ning hõlmavad rohkem kui tosinat riiki, teiste seas umbes 200 inimest USA relvajõududest, ütles Pentagoni esindaja kolonel Steven Warren.

«Need on rahuvalveõppused,» ütles Warren, lisades, et õppused korraldatakse Lääne-Ukrainas umbes 60 kilomeetri kaugusel Lvivist.

Poola kaitseministeerium ütles varem kolmapäeval, et lisaks 200 ameeriklasele võtab õppustest osa veel 1100 sõjaväelast Ukrainast, Aserbaidžaanist, Suurbritanniast, Kanadast, Gruusiast, Lätist, Leedust, Moldovast, Norrast, Poolast, Rumeeniast ja Hispaaniast.

Poola kaitseministeeriumi kõneisik Jacek Sonta ütles, et Poola saadab õppustele 35 sõdurit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles