Zenjovi endise koduklubi juhatuse esimees sõimas fänni debiilikuks

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Blackpool fänn. Pilt on illustreeriv.
Blackpool fänn. Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Eesti jalgpallikoondise ründaja Sergei Zenjovi nüüdseks juba endise koduklubi Blackpooli juhatuse esimees Karl Oyston on sattunud viimaks ka klubi presidendi Valeri Belokoni kriitia alla, kuna sõimas äärmiselt ebaviisakal moel läbi ühe poolehoidja.

Blackpool on Inglismaa esiliiga tabelis endiselt viimasel kohal, jäädes liigasse püsimajäämist tagavast 21. kohast juba tervelt kümne punkti kaugusele. Fännide meelest on klubi suvise segase ostupoliitika ja klubi praeguse olukorra eest vastutav peamiselt just Oyston ning oma viimaste sõnavõttudega õõnestas juhatuse esimees enda jalgealust veelgi.

Oystoni ja Blackpooli fänni Stephen Smithi sõnavahetus toimus tekstisõnumite teel, kus Oyston nimetas kõigepealt Smithi «debiilikuks» ja lisas seejärel soovituse «mine naudi puudega inimese kombel ülejäänud päeva». Juhtunu avalikuks tuleku järel Oyston küll vabandas, ent Smith ei võtnud vabandust vastu ja teavitas juhatuse esimehe käitumisest ametlikult Inglismaa jalgpalliliitu.

Oystoniga juba tükk aega avalikult vaenujalal olnud Belokon süüdistas seejärel juhatuse esimeest selles, et äris 100 miljoni naela suuruse varanduse teeninud Oyston ei suuna sellest praktiliselt midagi klubisse. Ühtlasi kutsus Belokon Blackpooli fänne üles kirjutama Oystonile avalikku kirja, andmaks mõista, et sellised sõnavõtud on täiesti kohatud.

Suvel Blackpooliga liitunud Zenjov kaotas mänguvõimaluse oktoobri lõpus, kui klubisse saabunud uus peatreener Lee Clark teavitas teda ja veel üheksat mängijat, et nende teeneid enam ei vajata ning nad peavad edaspidi ülejäänud koosseisust eraldi treenima. Detsembri algul lõpetas karjääri jooksul 33 korda Eesti koondist esindanud Zenjov enda algatusel Blackpooliga lepingu ning otsib praegu uut tööandjat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles