Lääne Elu: väikeste vastuseis pärsib superhaigla loomist

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Eesti Regionaalhaigla on enamuse oma ruumidest juba uuendanud, aga eurorahade saamiseks on plaanist endaga liita ka mitmeid väikehaiglaid.
Põhja-Eesti Regionaalhaigla on enamuse oma ruumidest juba uuendanud, aga eurorahade saamiseks on plaanist endaga liita ka mitmeid väikehaiglaid. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Põhja-Eesti Regionaalhaigla plaanis endaga liita mitmed Eesti väiksemad haiglad, kuid väikehaiglate vastuseisu tõttu pole see siiani õnnestunud.

Põhja-Eesti Regionaalhaigla (PERH) soovib luua superhaigla, mis ulatuks Rakverest Kuressaareni ehk üheks haiglaks oleks liitunud Lääne-, Hiiu-, Saare-, Rapla, Järva- ja Lääne-Virumaa haigla, kirjutab Lääne Elu.  Kuus maakonnahaiglat jäävad edasi üldhaiglaks, kuid PERH omandab neid haldavaist sihtasutustest enamusosaluse ehk otsustusõiguse.

Suvel ütles PERHi juht Tõnis Allik , et nende plaanide kohaselt peaks sügiseks olema Rapla, Haapsalu ja Paide asuvate haiglatega dokumendid ette valmistatud.

Allik lisas toona, et PERH on huvitatud Kuressaare haigla liitmisest, samuti Kärdlast ja Rakverest, kuid kaks viimast on liitumisele vastu.

Tegelik olukord enam  nii roosiline ei ole. PERH on jõudnud liitumisega lõpule vaid Raplas ja Haapsalus. Teiste haiglate omanikud ei taha liitumisest midagi kuulda.

Pikemalt loe Lääne Elust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles