Fjuk: Reformierakonna tänasel liidril puudub Ansipi või Kallase karisma

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Siim Kallas, Andrus Ansip, Taavi Rõivas.
Pildil Siim Kallas, Andrus Ansip, Taavi Rõivas. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Arhitekt ja endine riigikogu reformierakondlasest liige Ignar Fjuk tõdes, et partei tänasel esimehel Taavi Rõival puudub koalitsioonikõneluste vedamist silmas pidades Reformierakonna endiste esimeeste Siim Kallase või Andrus Ansipi karismaatilisus ja sarm.

Koalitsioonikõnelusi lõhestab tugevalt, et pole osapoolte vahel täit usaldust. On võimalik, et konsultatsioonid ei jõua kuskile, võimalik, et keegi astub kõrvale, või luuakse kontakt seni kõrvale jäetud erakondadega, pakkus Fjuk Kuku raadio saates «Keskpäevatund».

«Õnnetuseks pole Reformierakonna tänane liider selline karismaatiline ja sarmikas mees nagu Andrus Ansip või Siim Kallas, kes oskasid luua koostööõhustikku ja tuua erinevad osapooled laua taha,» leidis Fjuk.

«On räägitud, et mida suurem on koalitsioon, seda tugevam on valitsus. Ma kahtlen selles! Kui sellises koalitsioonis kolm poolt teevad ühest mööda minnes mõne otsuse, siis kasvatab see ju usaldamatust veelgi,» sõnas Fjuk.

«Just pingelisem koosseis, nii 53–54 kohta parlamendis oleks demokraatia arengu mõttes parem koalitsioon, kus arvestataks ka oposisiooniga. Suurem koalitsioon oleks mugavam just suuremale partnerile, võimaldaks teatud mõttes teerulli jätkamist,» leidis Fjuk.

«Aga valitsuse iga ilmselt ei saa olema pikk, kuna partnereid on palju ja kombinatsioone lõpmatult, samas ei pea kartma, et valitsust kokku ei suudeta panna,» sõnas Ignar Fjuk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles