Riigikogu liikmed moodustasid 22 parlamendirühma ja seitse ühendust

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saadikud riigikogu avaistungil. Taavi Rõivas ja Mailis Reps.
Saadikud riigikogu avaistungil. Taavi Rõivas ja Mailis Reps. Foto: Liis Treimann / Postimees

Riigikogu uue koosseisu liikmed moodustasid sel nädalal 22 parlamendirühma ja seitse ühendust.

Riigikogu pressiteenistuse teatel on praeguseks asutatud Aserbaidžaani, Gruusia, Hiina, Jaapani, Kagu-Aasia, Kõrgõzstani, Leedu, Lõuna-Korea, Läti, Moldova, Norra, Portugali, Prantsusmaa, Rootsi, Saksamaa, Soome, Suurbritannia, Taani, Ukraina, USA, Valgevene ja Venemaa parlamendirühm, et tõhustada nende riikide parlamentidega suhtlemist.

Nii Eesti-Aserbaidžaani kui ka Eesti-Kõrgõzstani parlamendirühma hakkavad juhtima keskerakondlane Mihhail Korb ja reformierakondlane Deniss Boroditš, Eesti-Gruusia parlamendirühma reformierakondlane Eerik-Niiles Kross, Eesti-Hiina parlamendirühma keskerakondlane Kalev Kallo ja sotsiaaldemokraat Helmen Kütt ning Eesti-Jaapani parlamendirühma reformierakondlane Anne Sulling.

Kagu-Aasia parlamendirühma juhivad reformierakondlane Valdo Randpere ja sotsiaaldemokraat Hannes Hanso ning Leedu parlamendirühma reformierakondlane Aivar Sõerd ja keskerakondlane Mailis Reps, kes on ka Läti, Lõuna-Korea, Norra ja Suurbritannia parlamendirühma esimees ning Saksamaa ja Ukraina parlamendirühma asejuht.

Moldova parlamendirühma hakkavad juhtima reformierakondlane Deniss Boroditš ja keskerakondlane Mihhail Korb, Portugali parlamendirühma reformierakondlased Aivar Sõerd ja Igor Gräzin, Prantsusmaa parlamendirühma vabaerakondlane Andres Herkel ja sotsiaaldemokraat Heljo Pikhof ning Rootsi parlamendirühma reformierakondlased Valdo Randpere ja Yoko Alender.

Saksamaa parlamendirühma juhivad reformierakondlane Kalle Palling ja keskerakondlane Mailis Reps, Soome parlamendirühma reformierakondlane Kalle Palling ja sotsiaaldemokraat Helmen Kütt, Suurbritannia parlamendirühma keskerakondlane Mailis Reps ja reformierakondlane Yoko Alender, Taani parlamendirühma reformierakondlane Laine Randjärv ja sotsiaaldemokraat Indrek Saar ning Ukraina parlamendirühma reformierakondlane Johannes Kert ja keskerakondlane Mailis Reps.

USA parlamendirühma juhtideks said keskerakondlane Kadri Simson, sotsiaaldemokraat Mihkel Raud ja reformierakondlane Anne Sulling, Valgevene parlamendirühmas keskerakondlane Valeri Korb ja reformierakondlane Deniss Boroditš ning Venemaa parlamendirühmas reformierakondlane Igor Gräzin ja keskerakondlane Olga Ivanova.

Ühendustest moodustati korteriühistute, puuetega inimeste, Peipsiveere, soome-ugri rahvaste, spordi- ja liikumisharrastuse ja Tiibeti toetusrühm ning õigeusuliste saadikurühm. Ühenduste kaudu on saadikutel võimalik tõmmata endale olulistele teemadele tähelepanu ning toetada ja kaitsta kitsamate eluvaldkondade huve, teatas riigikogu.

Korteriühistute toetusrühma juhivad keskerakondlased Olga Ivanova ja Dmitri Dmitrijev, puuetega inimeste toetusrühma vabaerakondlane Monika Haukanõmm, Peipsiveere toetusrühma reformierakondlane Terje Trei ja sotsiaaldemokraat Tanel Talve, soome-ugri rahvaste toetusrühma reformierakondlane Laine Randjärv, spordi- ja liikumisharrastuse toetusrühma reformierakondlased Jüri Jaanson ja Lauri Luik, Tiibeti toetusrühma reformierakondlane Yoko Alender ja vabaerakondlane Artur Talvik ning õigeusuliste saadikurühma keskerakondlased Vladimir Velman ja Valeri Korb.

Riigikogu eelmises koosseisus tegutses 57 parlamendirühma ja 52 ühendust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles