IRLi eestseisus pidi kaks ministrikandidaati selgitama hääletusel

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IRLi eestseisus
IRLi eestseisus Foto: Jaanus Lensment / Postimees

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) eestseisuses toimus täna kaks hääletust, mis selgitasid nelja poliitiku seast erakonna ministrikandidaadi sotsiaalkaitse- ja rahandusministri kohale.

Postimehe andmetel käidi eestseisuse koosolekul võimalike sotsiaalkaitseministri kandidaatidena välja riigikokku valitud Margus Tsahkna ja eestseisusesse kuuluv Kaia Iva. Rahandusministri kandidaadiks pürgisid aga Pärnu endine maavanem, riigikokku saanud Andres Metsoja ning parlamendist napilt välja jäänud, kuid eelmises koosseisus ka rahanduskomisjoni juhtinud Sven Sester.

Hääletuste tulemusel sai sotsiaalkaitseministri kandidaadiks Tsahkna ning rahandusministri kandidaadiks napi häälteenamuse ehk 11 poolt- ja üheksa vastuhäälega Sester.

Ülejäänud kahe ministrikoha üle hääletust ei toimunud, sest mõlemale kohale esitati ainult üks kandidaat: keskkonnaministri kandidaadiks sai riigikokku valitud Marko Pomerants ning justiitsministri kandidaadiks erakonna peagi ametist lahkuv esimees, samuti riigikokku valitud Urmas Reinsalu.

Pomerantsi asendusliikmena peaks riigikokku pääsema Lääne-Viru endine maavanem Einar Vallbaum, Tsahkna asemel ajakirjanik Kalle Muuli ja Reinsalu asemel staažikas poliitik Mart Nutt.

Ministrikandidaadid ning Reformierakonna, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ja IRLi koalitsioonilepingu peab heaks kiitma ka homme õhtul kogunev erakonna volikogu. Kui lepe saab ka teiste erakondade volikogude heakskiidu, peaks selle allkirjastamine toimuma kolmapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles