Sõbra surma põhjustanu läheb kolmeks aastaks türmi

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eile mõisteti Pärnu maakohtu Kuressaare kohtumajas reaalselt vangi 21-aastane Erki, kes mullu novembris tõukas ühes Kuressaare korteris toimunud peol oma sõbra peaga vastu põrandat nii, et too saadud vigastuse tagajärjel hiljem oma kodus suri.

Varem kahel korral kriminaalkorras karistatud Erki tunnistati süüdi surma põhjustamises ettevaatamatusest ning nüüd tuleb tal koos eelmise kuriteo eest mõistetud karistusega veeta vanglas kokku kolm aastat ja seitse kuud, kirjutab Saarte Hääl.

19-aastane noormees leiti oma korteris surnuna mullu 8. novembril. Kuna tema kehal väliseid vägivallatunnuseid ei avastatud, tehti surma täpse põhjuse selgitamiseks kohtuarstlik ekspertiis. Lahangul leiti ajust verevalumeid, mis võisid olla põhjustatud eelmisel õhtul toimunud peksmisest.

Erki anti kohtu alla süüdistatuna tapmises. Protsessi käigus pidasid süüdistatav, kaitsja ja prokurör kokkuleppemenetluse läbirääkimisi ning surnud noormehe ema nõusolekul jõuti kokkuleppele, et süüdistus esitatakse paragrahvi järgi, mis käsitleb surma põhjustamist ettevaatamatusest.

Erki kinnitas kohtus, et ei soovinud tuttava noormehe surma ja tunnistas end kuriteos süüdi.

Ka Saarte Häälega vestelnud allikas kinnitas, et noormehed olid pigem sõbrad kui vaenlased.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles