Helme: me ei saanud toetusgruppi teha nii, et «lilla brigaad» jookseb sellest jõuga üle

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu Konservatiivse Rahvaerakonna fraktsiooni esimees Martin Helme
Riigikogu Konservatiivse Rahvaerakonna fraktsiooni esimees Martin Helme Foto: Elmo Riig / Sakala

Ainult Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) saadikutest moodustatud ning traditsioonilise pere kaitseks loodud toetusrühma esimehe Martin Helme sõnul saavad teemast hoolivad saadikud tegutseda nüüd, ilma et Reformierakonna «lilla brigaad» neist jõuga üle jookseks.

Reformierakonna fraktsiooni aseesimees Valdo Randpere ütles seevastu, et vaid ühe fraktsiooni saadikuid hõlmaval toetusrühmal ei ole mõtet ja imestas, kuidas ei suuda üks erakond toetusrühma moodustades parlamendi head tava järgida, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«No välja paistab see nüüd nii, et tegelikult, kui te esimest korda seda gruppi moodustada püüdsite ja paberitega plagama panite, siis nüüd olete te eesmärgi saavutanud, nüüd on grupp moodustatud, koosneb ainult EKRE-st ja seda juhib EKRE-mees,» sõnas Randpere.

Martin Helme sõnas: «Asja mõte ongi see, et tegelikult ka need inimesed, kes hoolivad traditsioonilisest perekonnast selles grupis, ikkagi saavadki tegutseda, mitte niimoodi, et Reformierakonna lilla brigaad jookseb sealt jõuga üle.»

Helme sõnul on toetusrühmaga liitumise vastu huvi tundnud nii Keskerakonna kui IRL-i saadikuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles