EKRE noorteorganisatsioon moodustas kolm eriülesannetega salka (2)

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna noortekogu Sinine Äratus meeleavaldus.
Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna noortekogu Sinine Äratus meeleavaldus. Foto: Erik Prozes

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) noorteliikumine Sinine Äratus pidas reedel Tallinnas järjekordset kohvikuõhtut, kus «võeti vastu kaheksa uut mõttekaaslast, arutati Eestit ohustava uue immigratsioonilaine peatamist ja loodi eriülesannete täitmiseks kolm salka».

«Väga meeldiv on näha just nii palju rahvusmeelseid noori eestlasi meiega järjekordselt liitumas. Olen enam kui kindel, et nad annaksid endast viimse meie rahva ja riigi hüvanguks,» sõnas üks Sinise Äratuse Tallinna liidreid Taavi Tapu. «Näen sära ja positiivsust noorte neidude ja noormeeste silmades, kes meie ridadesse astuvad ning kelle südameasjaks on meie rahva ja riigi hoidmine,» vahendas pressiesindaja Tapu sõnu.

Pressiteatest selgub, et kõigi loodud salkade ülesannete hulka kuulub Sinise Äratuse maailmavaate ja sümboolika populariseerimine. Tegeldakse nii muusika, kunsti kui ka parempoolsete filosoofide teoste tudeerimisega. Salkade eest vastutama määratud isikud on Tapu sõnul oma ülesannete tasemel ja tõotavad noorteliikumisele pidevat kasvu.

«Rääkisin ühe 16-aastase noormehega, kes nagu teisedki on leidnud endale vennaskonna, et koos oma rahvust ja riiki hävingust päästa,» teatas Tapu. «Meie noored on kahe jalaga maa peal. Ma näen neis nii rahva- ja riigimehi kui ka tulevast kultuurieliiti.»

Sinine Äratus on asutatud 2012. aastal EKRE noorteliikumisena, nende tuntuimad aktsioonid on seni olnud protestid piirilepingu ja aktsiisitõusu vastu ning iga-aastane tõrvikurongkäik vabariigi aastapäeval Tallinna kesklinnas.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles