Jüri Raidla: valitsus vajab praegu tümitamise asemel positiivset survet

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Raidla.
Jüri Raidla. Foto: Peeter Langovits

Eesti valitsus vajab praegu ägeda kritiseerimise asemel positiivset ühiskondlikku survet ja innustust, arvab vandeadvokaat ja taasiseseisvunud Eesti esimene justiitsminister Jüri Raidla.

Jüri Raidla rääkis saates «Kahekõne», et viimane valimiskampaania oli eelnevatest erinev, kuna valimisdebati käigus tegeldi ka kõrgemat järku probleemidega, nagu haldusreform ja riigireform, vahendab ERRi uudisteportaal.

Samuti ütles Raidla, et peaminister ja riigihalduse minister on haldusreformi osas läbi koalitsioonilepingu võtnud selgelt vastutuse. «Ilmselt ei ole võimalik, et 2016. aasta jõululaupäeval ütlevad need noored mehed, et oi, proovisime, aga ei tulnud välja,» arvas Raidla, kelle sõnul ei peaks koalitsioonilepingut vaatama mitte piirava dokumendina, vaid võimaldava ja lubavana.

«Täna ei ole aeg see, kus peaks valitsust tümitama või lauskritiseerimisega tegelema,» nentis ta, lisades, et tema meelest tuleks valitsust tegelikult innustada ning poliitiliselt ja positiivselt survestada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles