EL kinnitas Riia ühisavalduses Krimmi annekteerimise ebaseaduslikkust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krimlased tähistamas ühe aasta möödumist nn ühinemisest Venemaaga.
Krimlased tähistamas ühe aasta möödumist nn ühinemisest Venemaaga. Foto: SCANPIX

Euroopa Liit kinnitas idapartnerluse tippkohtumise ühisavalduses täna oma varasemat seisukohta, et Krimmi poolsaare ja Sevastopoli annekteerimine Venemaa poolt oli ebaseaduslik.

«EL kinnitab oma positsiooni, mis võeti EL-Ukraina tippkohtumise ühisavalduses 27. aprillil, seal hulgas ka Krimmi ja Sevastopoli annekteerimise ebaseaduslikkusest,» öeldi avalduses.

Tippkohtumisel osalejad kinnitasid oma positsiooni Krimmi asjus vastavalt ÜRO peaassamblee resolutsioonile 68/262 Ukraina territoriaalsest terviklikkusest, võis lugeda ühisavaldusest.

«Tippkohtumise osapooled toetavad kõiki püüdlusi (Ukraina kriisi) deeskaleerimiseks ning poliitilist lahendust vastavalt Ukraina iseseisvusele, suveräänsusele ja territoriaalsele terviklikkusele,» seisis Riia deklaratsioonis.

Varasematel teadetel keeldusid Valgevene ning Armeenia liitumast ühisavaldusega seoses sõnastusega Vene käitumise kohta Ukrainas, sealjuures fraasiga «Krimmi annekteerimine».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles