Riigikogu suurim puuduja oli Maire Aunaste

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maire Aunaste riigikogus.
Maire Aunaste riigikogus. Foto: Liis Treimann

Kui mitte arvestada puudumisi haiguste või välislähetuste tõttu, oli riigikogu esimese töökuu jooksul suurim puuduja Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv Maire Aunaste.

Riigikogu uus koosseis kogunes esimest korda 30. märtsil ning pidas kuni 30. aprillini 16 istungit. Kui jätta arvestamata puudumised, mille põhjuseks oli kas haigus või välislähetus, oli selle ajavahemiku jooksul ametivande andnud saadikutest suurim puuduja IRL-i liige Maire Aunaste, kes osales kümnel istungil ning ei osalenud kuuel istungil. Seega oli Aunaste istungitel osalemisprotsendiks 62,5.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) liige Mark Soosaar ja Reformierakonna liige Mati Raidma tulid riigikokku asendusliikmena ning pidid osalema üheksal istungil. Mõlemad võtsid osa kuuest istungist, mis teeb osalemisprotsendiks 66,67.

Kui jätta arvestamata puudumised haiguste või välislähetuste tõttu, siis sajaprotsendiliselt võttis istungitest osa 54 protsenti riigikogu saadikutest.

Ühestki istungist ei võtnud osa Edgar Savisaar, kes pole ametivannet andnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles