Galerii: Martina Hingis võitis 17-aastase pausi järel taas Wimbledoni tiitli

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Wimbledoni tennisemeistrivõistlustel krooniti naispaarismängu võitjateks Martina Hingis ja Sania Mirza, kes alistasid ülimalt põnevas ja tasavägises finaalis 5:7, 7:6 (4), 7:5 Venemaa paari Jekaterina Makarova - Jelena Vesnina.

Tänaseks 34-aastane Hingis võitis Wimbledonis 1997. aastal naiste üksikmängu ning mängis viimati finaalis aasta hiljem, võites 1998. aastal koos Jana Novotnaga naispaarismängu. Kokku on Hingis nüüd Wimbledonis võitnud kolm tiitlit, sest paarismängus oli ta koos Helena Sukovaga võidukas ta 1996. aastal.

Tollal oli tegu ajaloolise võiduga, sest vaid 15 aasta ja 9 kuu vanusena sai Hingisest kõigi aegade noorim suure slämmi turniiri võitja. Hingisel on aga võimalik võiduarvet kasvatada juba täna, sest koos hindu Leander Paesiga on ta jõudnud ka segapaarismängu finaali. Nende vastaseks on täna Austria-Ungari paar Alexander Peya - Timea Babos. Poolfinaalis olid Hingis ja Paes 6:3, 6:4 paremad esimese asetusega USA paarist Mike Bryan - Bethany Mattek-Sands.

Maailma naispaarismängijate tabelis esikohta hoidva Mirza jaoks oli tegu elu esimese Wimbledoni võiduga. Hingis on samas tabelis teisel kohal. Hingis loobus tipptennisest 2003. aastal vaid 22-aastasena, viidates jalavigastustele, ent naasis kolm aastat hiljem. 2007. aasta novembris andis ta Wimbledonis positiivse dopinguproovi, kui tema organismist leiti kokaiini tarvitamise jälgi.

Hingis sai selle eest kaheaastase võistluskeelu ning tuli tipptennisesse teistkordselt tagasi 2013. aastal. Mullu jõudis ta US Openil naiste paarismängus koos itaallanna Flavia Pennettaga finaali, ent seal kaotati kolmes setis Makarovale ja Vesninale.  Tänavustel Prantsusmaa lahtistel pidid parima asetusega Hingis ja Mirza veerandfinaalis tunnistama Mattek-Sandsi ja Lucie Šafarova paremust.

Meespaarismängus võidutses Hollandi-Rumeenia paar Jean-Julien Rojer - Horia Tecau, kes alistasid finaalis brittide kurvastuseks 7:6 (5), 6:4, 6:4 Jamie Murray ja John Peersi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles