Pentus-Rosimannus naaseb riigikokku

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keit Pentus-Rosimannus
Keit Pentus-Rosimannus Foto: Jaanus Lensment

Endine välisminister Keit Pentus-Rosimannus naaseb 16. juulist riigikokku, samal ajal lahkub sealt tema asendusliige Ivi Eenmaa.

Riigikogu juhatus otsustas, et seoses Keit Pentus-Rosimannuse vabastamisega valitsuse liikme kohustustest ning tema riigikogu liikme volituste taastumisega 16. juulil lõpevad tänasega riigikogu liikme Ivi Eenmaa volitused.

Ringkonnakohtus Autorollo pankrotiasjaga seoses vastutavaks tunnistatud Pentus-Rosimannus esitas peaministrile tagasiastumisavalduse 1. juulil, öeldes, et lugupidamine Eesti riigi ja tema institutsioonide vastu ning arusaam euroopalikust poliitilisest kultuurist ei luba tal kujunenud olukorras teisiti käituda.

Pentus-Rosimannus on välisminister olnud alates eelmise aasta 17. novembrist, enne seda oli ta alates 2011. aastast keskkonnaminister. Aastatel 2007–2011 kuulus ta riigikokku, kuhu ta nüüd pärast ministrikohalt vabanemist naaseb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles