IRLi aukohus teeb ekskriminaalide parteistamise asjas otsuse augustis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IRLi aukohus arutas juuli alguses 21 kriminaalkorras karistatud inimese väljaviskamisega päädinud skandaali.
IRLi aukohus arutas juuli alguses 21 kriminaalkorras karistatud inimese väljaviskamisega päädinud skandaali. Foto: Liis Treimann

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) aukohus loodab endiste kurjategijate erakonda toomise asjas jõuda otsuseni enne augusti alguses peetavat erakonna eestseisuse istungit.

«Suvel on erakonna aukohtu liikmete kokku saamisega raskusi ja ka kohtu esimees Helen Hääl viibib praegu puhkusel,» ütles neljapäeval BNSile IRL-i pressiesindaja. «Aukohtu esimees loodab otsuseni jõuda enne 5. augustil peetavat eestseisuse istungit.»

Praegu on aukohtus käimas menetlus tuvastamaks, kes värbas Pärnus enne IRLi suurkogu parteisse suure arvu kriminaalkorras karistatud inimesi. Helen Hääl on öelnud, et endiste kurjategijate toomine erakonda tekitas parteile mainekahju. Tema sõnul on aukohus on selgelt seisukohal, et tegemist on äärmiselt suure usalduskriisiga nii erakonnasiseselt kui ka ühiskonna poolt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles