Jysk ostab klientidelt tagasi ohtlikke aineid sisaldava mänguasja

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jyski kauplused ostavad klientidelt kuu aja jooksul tagasi ohtlikke aineid sisaldanud vannikonna.
Jyski kauplused ostavad klientidelt kuu aja jooksul tagasi ohtlikke aineid sisaldanud vannikonna. Foto: SCANPIX

Jysk teatas tänase Postimehe sabas ilmunud kuulutusteveerus, et ostab oma klientidelt tagasi konna kujutava vannimänguasja.

«Klientidel palume pöörduda tootega lähimasse Jyski kauplusesse ühe kuu jooksul alates kuulutuse ilmumisest,» seisis teates.

Jysk Linnine'n Furniture OÜ piirkonnajuhi Rein Almeti selgituse järgi ilmnes terviseameti tehtud kontrolli käigus, et kummist konn sisaldab mürgiseid ftalaate ja seetõttu korjati mänguasi müügilt ära ja juba müüdud konnad ostetakse inimestelt tagasi.

Vannikonn oli Jyski Eesti kauplustes müügil alates veebruarist ja seda müüakse ka teiste riikide kauplustes. Konna valmistaja on Hiinas tegutsev ettevõte.

Inimestelt järgneva kuu jooksul tagasi ostetud konnad saadetakse Almeti sõnul Riias asuvasse kesklattu ja seal siis otsustatakse, mis nendega tehakse.

Almet kinnitas, et mänguasja saab kauplusele tagastada ka siis, kui inimesel pole enam alles ostutšekki ega pakendit.

Terviseamet teatas viimati ohtlikke mänguasjade turult kõrvaldamisest septembri lõpus. Müügilt korjati ära Hiinas toodetud kuulmist kahjustavalt valju heliga mängumobiil ja Poolas toodetud jonnipunn, millest eralduvad väikesed detailid võisid põhjustada lämbumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles