Moskva: Vene sõjalennukid pommitasid Süürias 40 ISi sihtmärki

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader Venemaa kaitseministeeriumi veebilehelt, kus on näha Vene Su-34-tüüpi hävitaja Süürias.
Kaader Venemaa kaitseministeeriumi veebilehelt, kus on näha Vene Su-34-tüüpi hävitaja Süürias. Foto: SCANPIX

Vene sõjalennukid pommitasid viimase 24 tunni jooksul Süürias 40 sunniidi äärmusrühmituse Islamiriik (IS) sihtmärki, teatas kaitseministeerium täna.

Moskva alustas 30. septembril Süürias õhurünnakuid, teatades, et peab ISi sõdalased peatama, enne kui need jõuavad suure moslemikogukonnaga Venemaale.

USA ja teiste lääneriikide väitel ründab Moskva Süürias valdavalt mõõdukaid ülestõusnuid, et toetada president Bashar al-Assadi režiimi.

«Hmeimimi õhuväebaasist õhku tõusnud sõjalennukid Su-34, Su-24M ja Su-25SM sooritasid 41 lahinglennuga õhurünnakuid 40 Islamiriigi terroristide taristu sihtmärgi pihta Aleppos, Idlibis, Latakias, Hamas ja Deir Ezzoris,» ütles Vene kaitseametkonna pressiesindaja Igor Konašenkov.

Lennukid pommitasid õhuluure tuvastatud sihtmärke, nagu komandopunktid, laohooned ja töökojad, kus toodetakse relvi ja valmistatakse ette enesetapuründajaid, lausus Vene kaitseministeeriumi esindaja.

«Su-25SM ründelennukid pommitasid Idlibi provintsis mägedes terroristide väljaõppelaagrit. Registreeriti rajatises asunud laskemoona plahvatus. Rajatis hävitati,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles