Masinajuhtimismäng pani isadel silma särama

Tea Raidsalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suure laua peal olnud masinajuhtimismäng tekitas lisaks lastele elevust ka isades.
Suure laua peal olnud masinajuhtimismäng tekitas lisaks lastele elevust ka isades. Foto: Kai Kannistu

Karksi valla kultuurikeskuses algas keskpäeval isadepäeva kontsert. Kohale olid kogunenud kõige väiksemad vallakodanikud, kes said kingiks hõbelusika ja raamatu "Pisike puu".

Sinises saalis ootas aga mängijaid Minifarmi mängumaa Pärnust. Saali keskel seisis suur laud, mis oli kaetud rohelise vaibaga. Mängumuru sees looklesid teerajad, seisid liiklusmärgid ning teede ääres seisid lehmad-lambad ning mitmesugused taluhooned. Lapsed juhtisid pultidega traktoreid ja veoautosid, mis sõidutasid kastis kruupe. Masinajuhtimismängu ei põlanud ära ka tüdrukud, kes laadisid kopaga koormaid ning vahetasid traktoritel haagiseid. Saali täitsid suures õhinas mängijate hüüatused: "Too see koorem nüüd siia!", "Vaata, et sa vilja keset teed maha ei kalluta!", "Oota, ära sõida mulle sisse!", "Appi, ma jäin kinni!"

Kui emad-vanaemad vaatasid põllutöölisi kõrvalt, siis isade ja vanaisade silm lõi puldiautosid nähes särama. "Noh, päris tore omalgi mängida, onju," müksas üks mees lõbustatult naabrit ja juhtis oma traktori suure hooga teele.

Isadepäeva õhtu jätkub Karksi-Nuia kultuurikeskuses kell 19 algava Mart Müürisepa monoetendusega "Mees metsast".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles