FIBA: Eesti, Läti ja Leedu võiks korvpalli MMi korraldada

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karel Loide
Karel Loide Foto: SCANPIX

Leedus viibiva Rahvusvahelise Korvpalliorganisatsiooni FIBA spordidirektor Ljubomir Kotleba kinnitusel võiksid Eesti, Läti ja Leedu korraldada korvpalli maailmameistrivõistlused.

Leedu meedia huvi oli kohtumisel külalistega selgitada millised on Leedu Korvpalliliidu võimalused 2018 aasta maailmameistrivõistluste korraldamisõiguse saamiseks. Kotleba arvas antud usutluses, et mõistlikum võiks olla projekti kaasata Eesti ja Läti, kus on sellise võistluse jaoks sobivad saalid olemas ning mis aitaks jagada korraldamisega seotud töömahtu ning kulusid, kirjutab basket.ee.

«Ma arvan, et see oleks täiesti võimalik, kuid vaid soovist ei pruugi piisata,» ütles Kotleba Leedu ajakirjanikele. «Oluline on ligi meelitada ka sponsoreid ja finantse.»

Eesti korvpalliliidu peasekretär Karel Loide kinnitas, et selline ettepanek on tõepoolest Leedus tehtud. «Oleme seni pigem mõelnud sellele, et võiks Lätiga koos korraldada EMi, mis langeks umbes samasse aega,» selgitas Loide. «Kahe suurturniiri korraldamine samal ajal muidugi kõne alla ei tuleks.»

Loide ei kahtle, et kolmik saaks MMi korraldamisega hakkama, kuid ei usu, et korraldusõigus antakse kolmandat korda järjest Euroopale. «Pigem tundub reaalne arutleda 2022. aasta turniiri korraldusõiguse taotlemist,» lisas Loide.

Leedu Korvpalliliidu peasekretär Mindaugas Balciunas ütles: «Lähiajal kohtume Eesti ja Läti alaliitudega ning arutame selle projektiga seotud küsimusi. Kõik meie ühisprojektid on edukad ja elujõulised ning ma ei näe ka põhjust miks antud turniiri korraldamine peaks olema erand.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles