Peasekretärid – helded filantroopidest kassatäitjad

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Toobal
Priit Toobal Foto: Liis Treimann/ Postimees

Üks partei peasekretäri töid on oma koduerakonnale pidevalt raha ja uusi annetajaid leida, mistõttu on teravama tähelepanu all ka nende endi heldus. Kui Keskerakonna peasekretär Priit Toobal pole viimase kolme aasta jooksul ametlikult erakonnale raha andnud, siis tema ametikaaslased teistes suuremates parteides küll.

Postimees võttis ette nelja suurema erakonna peasekretäride kolme viimase aasta annetused. Need küündivad 20 eurost 14 000 euroni – viimane summa on seejuures kokku saadud vaid kolme kvartaliga.

Kui Keskerakonnas on kindel tava, et riigikogu liikmed peavad regulaarselt osa Toompea palgast erakonnale tagasi maksma, siis parlamendi liikmele Toobalile see reegel millegipärast ei kehti. «Olen varasematel aastatel erakonnale ikka annetanud, kuid sel aastal tõesti seda teinud ei ole,» ütles Toobal ja lisas: «Kuna ma erakonna peasekretärina erakonnalt töötasu ei saa, ei saa seda tegelikult alates 2011. aastast, siis oleme mõistlikuks pidanud, et ma riigikogu liikme töötasust kõrgendatud liikmemaksu ei tasu, nii nagu seda teised Keskerakonna fraktsiooni liikmed teevad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles