Rootsi ajaloolane tutvustas raamatut liitriigi loomisest

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wetterbergi arvates oleks liitriigi moodustamine majanduslikult kasulik.
Wetterbergi arvates oleks liitriigi moodustamine majanduslikult kasulik. Foto: MODIS Rapid Response Project at NASA/GSFC

Reykjavikis peetud Põhjamaade ministrite nõukogu tippkohtumisel tutvustas Rootsi ajaloolane Gunnar Wetterberg oma raamatut, mis räägib Soome, Rootsi, Taani, Norra ja Islandi liitmisest üheks riigiks.

Rootsi ajaloolane Gunnar Wetterberg ütles oma raamatu esitlusel, et Põhjala liitriigi eesmärk ei ole see, et Rootsi saaks enda käsutusse Norra naftavarud, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Wetterbergi sõnul oleks liitriigi näol tegemist 25 miljoni elanikuga riigiga, millel oleks parem uuringuid puudutav poliitika, rohkem võimalusi tööjõu liikumises ning seeläbi ka suurem majanduskasv.

Eesti Wetterbergi arvates liitriigi koosseisu esialgu ei sobiks.

Põhjamaade Ministrite Nõukogu tippkohtumisel Reykjavikis ei võetud tema ideid väga tõsiselt - ükski Skandinaavia riigi minister ei pidanud lähiajal liitriigi moodustamist võimalikuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles