Iraagi allikad: Soomes arreteeritud kaksikud on Iraagis tagaotsitavad

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks Soomes arreteeritud Iraagi päritolu kaksikvendadest, keda kahtlustatakse Tikriti lähedal toime pandud veresaunas
Üks Soomes arreteeritud Iraagi päritolu kaksikvendadest, keda kahtlustatakse Tikriti lähedal toime pandud veresaunas Foto: SCANPIX

Iraagi Shafaq News andmetel on Soomes arreteeritud iraaklastest kaksikvennad oma kodumaal terroristlike mõrvade tõttu tagaotsitavad.

Meedia teatel soovivad Iraagi võimud, et Soome annaks seal kinni peetud iraaklased välja, edastab Yle.

Iraagi meediaallikate andmetel panid kaksikvennad Tikriti lähedal toime tapmised pärast mida nad põgenesid Euroopasse, jõudes lõpuks Soome.

23-aastased iraaklased arreteeriti Lõuna-Soomes Forssas möödunud nädalal ja neid kahtlustatakse terroristlikes mõrvades, kuid kinnipeetud eitavad oma süüd.

Soome keskkriminaalpolitsei uurijate andmetel tapsid kaksikvennad Tikriti lähistel äärmusrühmituse Islamiriik poolt vangistatud 11 isikut.

Islamiriigi võitlejad tapsid 2014. aasta juunis niinimetatud Camp Speicheri massimõrvas umbes 1700 Iraagi sõdurit, kellel ei olnud relva.

Islamiriik jäädvustas tapmised ja pani neist videod sotsiaalmeediasse.

Kahtlusalused iraaklased saabusid Soome põgenikena septembris ja esitasid asüülitaotluse.

Meestega Soomes kokku puutunud Lähis-Ida põgenike teatel on nad sunniidid, kes kogu südamest vihkavad šiiite.

Soome keskkriminaalpolitsei komissari Jari Räty teatel meeste tausta ja tegevust uuritakse. Ta ei kommenteerinud Iraagi meedia teadet iraaklaste tagaotsimise kohta nende kodumaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles