Üks Arctic Sea arvatavatest hõivajatest nõuab kohtusse vandemehi

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubalaev Arctic Sea
Kaubalaev Arctic Sea Foto: SCANPIX

Kaubalaeva Arctic Sea hõivamises kahtlustatav Igor Borissov soovib, et kohtuistung leiaks aset vandemeeste juuresolekul.

Borissov on üks kuuest arvatavast piraadist, kelle süüasja puudutav uurimismaterjal jõudis sel nädalal peaprokuratuuri, kirjutab tänane Kommersant viitega mehe advokaadile Jelena Lebedeva-Romanovale.

Kohtuprotsessi toimumiskoht pole praegu teada. Advokaadi sõnul võib see leida aset Moskvas, kuid välistatud pole ka Arhangelski oblast, kus elab kannatanuteks olnud Arctic Sea meeskond.

Eile sai teatavaks, et Borissov, Aleksei Andrjušin, Dmitri Bartenevi, Aleksei Bulev, Vitali Lepin ja Jevgeni Mironov said materjalide tutvuda. Viie päeva jooksul peab peaprokuratuur materjali kinnitama ja kohtusse saatma.

Moskva linnakohus on varem määranud karistuse kahele piraadile. Jõuku juhtinud Läti elanikku Dmitri Savinsit karistati seitsmeaastase vangistusega ja Andrei Lunevit viie aasta pikkuse vangistusega.

Kolmas Arctic Sea kaaperdamisega seotud mees, Sergei Demtšenko sõlmis Venemaa prokuratuuriga kohtuvälise kokkuleppe.

Demtšenko on Saksamaa ettevõtja, keda Savins on nimetanud üheks ettevõtmise tellijaks.
Puidulastiga Arctic Sea lahkus Soomest Pietarsaarist 22. juulil 2009 ja pidi plaani järgi jõudma Alžeeriasse Bejaïa sadamasse 4. augustiks. Tegelikult jõudis last sihtkohta kolm ja pool kuud kavatsetust hiljem.

Omapärane sündmustejada sai alguse aga 24. juulil Läänemerel, kui Rootsi territoriaalvetes astusid Malta lipu all sõitnud laeva pardale 8 väidetavat piraati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles