Suurbritannia avaldab Litvinenkoga seotud juurdluse tulemused

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine KGB spioon Aleksandr Litvinenko 2002. aastal oma Londoni kodus poseerimas ka eesti keelde tõlgitud raamatuga «FSB laseb Venemaa õhku,» mille autoriks Litvinenko ise on.
Endine KGB spioon Aleksandr Litvinenko 2002. aastal oma Londoni kodus poseerimas ka eesti keelde tõlgitud raamatuga «FSB laseb Venemaa õhku,» mille autoriks Litvinenko ise on. Foto: Scanpix/AP

Suurbritannia avaldab täna tulemused seoses avaliku juurdlusega, millega üritatakse välja selgitada Kremli kriitiku Aleksandr Litvinenko surma asjaolusid.

Väidetavalt tapeti 43-aastane Litvinenko 2006. aasta novembris Londonis hotellis plutooniumi sisaldanud teega. Ohvri lesk väidab, et tema abikaasa töötas surma ajal Briti välisluureteenistuse MI6 heaks ja tapeti Moskva käsul.

Juurdluse juht kohtunik Robert Owen ütles juba enne istungite algust möödunud aastal, et tema hinnangul on esmapilgul tõendeid kohtuasja alustamiseks, milles üritatakse välja selgitada Vene riigi süüd.

Venemaa sõnul on juurdlus poliitiliseeritud. Kremli pressiesindaja Dmitri Peskovi ütles, et «see pole osa teemaderingist, mis meile huvi pakub.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles