Tööd saavad IT-spetsialistid ja müügiesindajad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõige rohkem on vaja IT-spetsialiste ja müügiesindajaid
Kõige rohkem on vaja IT-spetsialiste ja müügiesindajaid Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

HR Factory värbamiskonsultant Käthlin Hekmani kinnitas, et viimasel paaril kuul on tööpakkumiste arv suurenenud, hüppeliselt on kasvanud nõudlus just müügikonsultantide ja IT-spetsialistide järele.

Kõige rohkem otsivad endale tööd inimesed, kellel spetsiaalset eriharidust ei ole, näiteks poemüüjad ja ehitajad. Ettevõtted vajavad aga Hekmani sõnul just nimelt kindla haridustaustaga spetsialiste.

«Firmad on valmis küll pakkuma täiendkoolitust, kuid töölevõtmisel eeldatakse, et inimesel on eriala omandatud,» lisas Hekman. Lisaks haridusele on Hekmani sõnul väga oluline ka inimese varasem kogemus ja iseloomuomadused.

«Akadeemiline haridus ei ole ainuke argument tööle võtmisel. Näiteks IT-sektoris töötavad inimesed tihtipeale kooli kõrvalt, ning peale lõpetamist on neil ka töökoht olemas. Samas inimesel, kellel on ainult haridus ja töökogemust ei ole, on ka töö leidmine keerulisem» sõnas Hekman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles