Sel aastal luuakse Eestis üle 60 000 uue töökoha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sel aastal luuakse Eestis üle 60000 uue töökoha.
Sel aastal luuakse Eestis üle 60000 uue töökoha. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

CV keskuse tegevjuhi Paavo Heili hinnangul luuakse Eestis sel aastal üle 60 000 uue töökoha, lisaks sellele värvatakse umbes 34 000 inimest  olemasolevatele töökohtadele ning välismaal leiab rakendust umbes 13 000 inimest.
 

Heili andmetel on tööpakkumiste arv kogu Eesti turul sel aastal eelmise aastaga võrreldes kasvanud minimaalselt 80 protsenti.

«Suurem hüpe tööpakkumiste arvu kasvus toimus käesoleva aasta esimeses kvartalis. Esimese 10 kuu põhjal prognoosides võib öelda, et meie süsteemist käib läbi umbes 27000 tööpakkumist. See on umbes sama palju, kui aastal 2008 ja 66 protsenti rohkem kui aastal 2009,» nentisHeil.

Kõige suurem puudus on Heili sõnul praegu oskustöölistest ja spetsialistidest eksportiva tööstuse sektoris. Samuti on raske leida häid ehitajaid ja transpordisektori töötajaid, kuna paljud selle ala head spetsialistid on lahkunud naaberriikidesse. Alati, ka kriisiaastatel, on Heili sõnul Eestis puudus olnud IT valdkonna spetsialistidest.

Ka sel aastal on Heili hinnangul 21 protsenti ehk 1900 inimest otsinud tööd välismaal. Eelistatuim riik välismaal tööd otisvtae inimeste seas on Heili sõnul Soome, kuhu soovib minna 66 protsenti kõigist välismaale kandideerijatest. Soomele järgnevad Norra 23, Suurbritannia 10 ja Rootsi 3,4 protsendiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles