Arestimaja põgenikud vanglakaristusele lisa ei saanud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohus.
Kohus. Foto: Lauri Kulpsoo.

Mullu novembris Kuressaare politseijaoskonna arestimajast põgenenud Robert Nautras ja Margus Ruus eilse kohtuotsuse järgi vangistusele lisa ei saanud, kuna kohus luges nende karistuse varasemate kuritegude eest mõistetud karistusega kaetuks.

Pärnu maakohtu Kuressaare kohtumaja tegi eile kokkuleppemenetluse tulemusena otsuse, mille kohaselt tunnistas Nautrase ja Ruusi süüdi vägivallaga toime pandud arestimajast põgenemises, seadusliku aluseta vabaduse võtmises, vargustes ning sissetungimises, kirjutas Meie Maa.

Eilse kohtuotsuse järgi tungisid Nautras ja Ruus möödunud aasta 6. novembri hommikul kella viie paiku Kuressaare politseijaoskonna arestimajas valvurile kallale ning lukustasid ta pärast peksmist kambrisse.

Kohus karistas Nautrast kolme ja poole aastase ning Ruusi kolmeaastase vangistusega, kuid kuna mehed kannavad Haapsalu kohtumaja mullu detsembri otsusega varasemate kuritegude eest mõistetud pikemat vangistust, luges kohus seadusele tuginedes nende nüüdsed karistused raskemaga kaetuks ja nad vangistusele lisa ei saanud.

Pärnu maakohtu Haapsalu kohtumaja tunnistas möödunud aasta 11. detsembril Nautrase ja Ruusi süüdi röövimises ning vargustes ning kohus mõistis toona Nautrasele kuueaastase ning Ruusile viie ja poole aasta pikkuse vangistuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles