Paadunud kurjategijat Leo Pulsti kahtlustatakse väljapressimises

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leo Pulst.
Leo Pulst. Foto: Liis Treimann

Mitmetes rasketes kuritegudes süüdi mõistetud ja 2008. aastal vanglast vabanenud Leo Pulsti kahtlustatakse väljapressimises.

Riigiprokuratuuri avalike suhete juht Kadri Tammai ütles Postimees.ee’le, et Pulsti kahtlustatakse grupi poolt toime pandud väljapressimises, millega kaasnes isikult vabaduse võtmine. «Kahtlustuse kohaselt tungis Pulst koos kahe kaaslasega Tallinnas kallale noormehele ja nad võtsid vägivalda kasutades kannatanult ära mobiiltelefoni ning nõudsid sularaha,» selgitas Tammai.

8. detsembril pidasid politsei- ja piirivalveameti kriminaalpolitseiosakonna töötajad Pulsti ja tema kaasosalised kinni. 9. detsembril võttis Harju maakohus riigiprokuratuuri taotlusel Pulsti ja tema kaks kaasosalist kuni kuueks kuuks vahi alla. Kriminaalmenetlust juhib riigiprokuratuur.

Vabastati ennetähtaegselt

Pulst ja tema kaasosalised olid kohtu ees 2003. aastal, kui Pulst mõisteti 14 aastaks vangi. Viru maakohtu määruse kohaselt vabastati Leo Pulst karistuse kandmisest tingimisi enne tähtaega 2008. aasta septembris.

Leo Pulsti ja tema jõugu teod said alguse 1996. aasta septembris, kui Pulst, tema sõber Marek ja Levan peksid autoremonditöökoja omanikku, nõudsid temalt 50 000 krooni, võtsid selle katteks päevi näinud Mercedese, mobiiltelefoni, raha ja sõrmuse.

Sellele järgnes röövimisi, peksmisi, väljapressimisi ja vargusi.

21. detsembril 1999 peksid Pulst ja tema kaaslane oma korteris kodutut pesapallikurikaga kuni see murdus.

Pulst lõikas kääridega mehelt kõrvad, tema kaaslane torkas noaga südamesse ja lõikas läbi kõri.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles