Barack Obama: Trumpist ei saa presidenti (2)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Barack Obama.
USA president Barack Obama. Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikide presidendi Barack Obama sõnul ei saa vabariiklaste presidendikandidaadist Donald Trumpist uut USA presidenti, kuna presidendiamet nõuab vastutust ja tõsidust.

Obama lisas, et Trumpi presidendiks mittesaamisel loodab ta ameeriklaste arusaamadele ja kainele mõistusele, edastab BBC.

«Olen veendunud, et härra Trumpist ei saa presidenti. Selle põhjuseks on, et usun ameeriklaste valikusse. Nad saavad aru, et presidendiamet on tõsine töö, mitte jutusaade ega turundus ja selles ei ole palju eksimisvõimalusi,» teatas president.

Juba ühe eelvalimise võitnud Trump on seni vabariiklaste kõige populaarsem kandidaat teel Valgesse Majja. Trump on väga populaarne Lõuna-Carolinas, kus eelvalimised leiavad aset sel laupäeval.

Obama osales eile Californias Rancho Mirage`is USA-ASEANi riikide majanduskohtumisel, kus reporter temalt Trumpi kohta uuris.

Trump kuulis Obama seisukohta ja teatas, et tema jaoks on see kriitika komplimendiks presidendilt, kes on USA kahjustamiseks väga palju teinud.

Trumpi antipaatia Obama suhtes ulatub aastate taha, mil ta nõudis Obamalt tõendust, et president on ikka USAs sündinud ja selle riigi kodanik.

Trump on oma valimisvõitluse mahlakate kõnede ja seisukohtadega pidevalt meedia vaateväljas.

Trumpi seni kõige skandaalsemateks seisukohtadeks peetakse tema ettepanekut saata USAst välja 11 miljonit ilma isikut tõendavate dokumentideta immigranti, ehitada USA-Mehhiko piirile kaitsetara ja mitte enam lubada moslemeid riiki.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles