Austraalia peaminister külastas katastroofipiirkonda

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julia Gillard armee helikopteri pardal.
Julia Gillard armee helikopteri pardal. Foto: SCANPIX

Austraalia valitsusjuht Julia Gillard külastas täna mandri idaosa, mida laastavad aastakümnete tõsisemad üleujutused.

Armee helikopteri Black Hawki pardal tulvade ulatust näinud Gillard ütles pärast ajakirjanikele, et üleujutused taanduvad aeglaselt. «Üleujutusveed ei kao kiiresti. See nõuab aega,» kinnitas peaminister uudisteagentuuri AFP vahendusel.

Võimud on tulvade tõttu islolatsiooni sattunud Rockhamptoni elanikke hoiatanud, et enamik väljapääsuteid linnast välja jäävad endiselt suletuks. Ka ei saa tulvade tõttu uuesti avada kohalikku lennujaama, mis jääb veel umbes kolmeks nädalaks suletuks.

Austraalia kirdeosas asuvat Queenslandi osariiki tabanud tulvad on alates 30. novembrist nõudnud kümme inimelu. Kodudest on pagenud hinnanguliselt 200 000 inimest, kellele Gillardi kinnitusel on toetusteks eraldatud neli miljonit austraalia dollarit (47,7 miljonit Eesti krooni, kolm miljonit eurot). Valitsusjuht lubas võimude nimel kannatanutele veelgi rahalist abi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles