Ojuland: mulle avaldatakse survet

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu aseesimees Kristiina Ojuland..
Riigikogu aseesimees Kristiina Ojuland.. Foto: Peeter Langovits.

Vene Föderatsiooni delegatsiooni liikmete akrediteeringu peatamiseks Euroopa Nõukogu Parlamentaarses Assamblees resolutsiooni algatanud riigikogu aseesimees Kristiina Ojuland kinnitas, et talle avaldati survet oma algatuse tagasi võtmiseks.

Ojulandi sõnul on selge, et assamblee poliitiline juhtkond püüdis tekitada ettekäänet organisatsiooni protseduurireeglite mittetäitmiseks.

«Minu resolutsioonialgatus vastab kõigile tingimustele, ometi püüti mulle avaldada survet, et ma algatuse üldse tagasi võtaks,» kinnitas Ojuland, kelle kavale andsid algselt allkirja kõigi viie poliitilise fraktsiooni esindajad.

Reformierakonna pressiteenistuse teates tõdetakse, et mitmetele resolutsioonialgatusele allakirjutanud ENPA liikmetele on helistatud või nende poole pöördutud, et nad oma allkirja tagasi võtaks.

Resolutsioonialgatuse vastu võitlejad püüdsid saavutada seda, et oma allkirja võtaks tagasi vähemalt viis allakirjutanut kahekümne neljast.

Euroopa Nõukogu Parlamentaarses Assamblees resolutsioonialgatuse arutlusele võtmiseks on tarvis 20 allkirja, samuti peavad sellele olema alla kirjutanud vähemalt viie erineva riigi parlamendi liikmed.

Ojulandi resolutsioonialgatus tuleb homme arutlusele ENPA protseduuride komitees. Ise samuti sellesse komiteesse kuuluv Ojuland kinnitab aga, et tal on juba käes komitee kirjalik seisukoht, mille järgi allkirju tagasi võtta ei saa ning algatus resolutsiooniks peab saama arutatud. Hääletus toimub kolmapäeval.

Vene Föderatsiooni riigiduuma välisasjade komisjoni esimees Konstantin Kossatšov kinnitas täna hommikul, et Moskva eesmärk on blokeerida tulevikus üldse võimalus mis tahes riigi delegatsiooni volituste peatamiseks tulevikus.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles