Videod ja galerii: Nissan 12 tunni Silent Challenge maratonsõidu võitis Läti meeskond (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hankook Baltic 1000 km võistluse raames võtsid 16. ja 17. juuni öösel üksteiselt mõõtu kolm maratonsõidu Nissan LEAF 12 tunni Silent Challenge osalejat.

Sõidu eesmärgiks oli etteantud aja jooksul läbida võimalikult palju kilomeetreid. Kõik võistlusel osalenud võistlejad olid Baltimaade ajakirjanikud ning kõik masinad olid 30kWh akuga Nissan Leaf elektriautod, mille ühe aku tsükli kestus on 250 km.

Mõõduvõtu võitis Läti ajakirjanikest koosnenud meeskond, kes läbis 12 tunni jooksul 658,9 kilomeetrit. Teise koha väärilised 647 kilomeetrit said kirja Leedu ajakirjanikud ning kolmanda koha saanud Eesti meeskonna tulemuseks jäi  638,1 kilomeetrit.

See oli esimeseks omalaadseks võistluseks mitte ainult Baltikumis, vaid kogu maailmas. Seni teadaolev parim pikamaa elektriautode tulemus pärineb Vormel-E klassist, kuid Eestis sõitsid kõik osalejad Nissan Leaf masinatel.

Samasid masinaid on kõigil soovijail võimalik endale soetada Nissani edasimüüjatelt üle Baltikumi. 

GOPRO VIDEOD

Baltic 1000KM Race võistlusautode paraadsõit Pärnu kesklinnas:

Spetsialist Kaspar ja õpipoiss Rando testisid auto24ringi rada:

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles