Reformierakonnas põrunud Antropov pürgib riigikokku IRLi nimekirjas

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Antropov
Robert Antropov Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Reformierakonna sisevalimistel valimisnimekirjas järsu kukkumise teinud endine politseijuht Robert Antropov otsustas eelseisvatel valimistel riigikokku kandideerida hoopis Isamaa ja Res Publica (IRL) ridades.

IRLi pressiesindaja Rauno Veri ütles Postimees.ee´le, et Antropov lahkub Reformierakonnast, liitub IRLiga ja kandideerib valimistel IRLi liikmena.

Antropov kandideerib Ida-Virumaal, kus toetab IRLi koostatud tegevuskava selle piirkonna arengu toetamiseks. «Ida-Virumaa arengupotentsiaal ning väärtus on Eesti jaoks tohutud, kuid viimastel aastakümnetel jäänud suuresti kasutamata ja tähelepanuta,» märkis Antropov.

Aastaid tagasi politsei peadirektorina töötanud Antropovi hinnangul tuleks killustatud Eestis maapiirkonnad ühendada, et tugevdada ning muuta haldussuutlikumaks omavalitsusi, vähendada bürokraatiat, rahakulu ja korruptsiooniohtu.

Antropovi sõnul tuleb Eestil tõsiset suhtuda ka energeetikajulgeoleku tagamisse, eelistades selleks kodumaist põlevkivi- ja tuuleenergiat ning biokütuseid.

«Ida-Virumaal on aastakümneid kaevandatud põlevkivi ning toodetud sellest elektrit ja sooja, arenemas on tuuleenergia ja biokütuste tootmine. Kodumaist energeetikatööstust tuleb säilitada ja arendada, et tagada Eesti energiajulgeolek mõistliku hinna ja mitmekesisusega,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles