YOA Ameerikate Orkester paneb Tartu Jaani kiriku altariesise proovile

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
YOA Ameerikate Orkester
YOA Ameerikate Orkester Foto: promo

Tartu vanima tegutseva pühakoja –  Jaani kiriku – kooriosa pannakse tõsisele proovile festivali Klaaspärlimäng ajal. 11. juulil peab sinna mahtuma 90-liikmeline suurkooslus YOA Ameerikate Orkester, mille kunstilised nõustajad on maailmakuulus tenor Plácido Domingo ja hetkel üks nõutumaid dirigente Gustavo Dudamel.

«Niivõrd mahuka koosluse paigutamine Jaani kirkusse on kindlasti suur väljakutse nii kirikule kui festivalile,» ütles Klaaspärlimängu kunstiline juht Peeter Vähi. «Jaani kirik on küll erakordsel hea kontserdipaik Tartus, kuid mitte hiigelsuure esituskoosseisu jaoks. Seega tegeleme veel praegugi küsimusega, kuhu ja mis pilligrupp täpselt paigutada ruumi kokkuhoiuks,» lisas Peeter Vähi.

YOA Ameerikate Orkester on 25 Põhja- ja Lõuna-Ameerika riigist ülitiheda konkurssiga valitud kooslus, mille eesotsas on sel korral Bostoni Filharmoonikute mainekas dirigent Benjamin Zandes. Orkestri kunstilised nõustajad on üks tuntud «kolmest tenorist» Plácido Domingo ja dirigent Gustavo Dudamel.

11. juuli kontserdil kõlab Brahmsi, Mendelssohn-Bartholdy ja Bernsteini looming. Klaaspärlimäng kestab 7.-12. juulini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles