Kristlike Demokraatide esinumbriks sai Peeter Võsu

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EKD esimees Peeter Võsu.
EKD esimees Peeter Võsu. Foto: Marina Puškar

Erakond Eesti Kristlikud Demokraadid (EKD) esinumbriks eelolevatel riigikogu valimistel on erakonna esimees Peeter Võsu.

EKD nimekirjas on 15 kandidaati, kes katavad kõik valimisringkkonnad.

EKD kandidaatide hulgas on esindatud mitmete elualade inimesed, erinevas vanuses ja erinevast soost. Mitmed neist on tuntud ja tunnustatud piirkondades, kus nad kandideerivad.

Nimekirja esinumbriks on erakonna esimees Peeter Võsu. Talle järgnevad: Aldo Vinkel, Irina Stelmach, Ülle Kalvik, Toivo Teekel, Aarne Hanni ja Andres Toome. Lisaks neile on ringkkondade esinumbriteks Toomas Vallimäe, Andrus Mänd, Veiko Teekel, Janno Tults, Taavi Palm ja Anne Kontus.

Kandidaate oleks tulnud palju rohkem, kuid ülikõrge kautsjon, 556 € igalt kandidaadilt, piiras EKD nimekirja 15 liikmeliseks. Kahjuks on reeglid ebaõiglased riigikoguväliste kandidaatide suhtes, kes peavad oma valimiskulud ise maksma erinevalt erakondadest, kes on esindatud riigikogus, kelle maksed tulevad riigitoetusest. Sarnane erinevus on ka kampaania kuludes, kus osa kandidaate saavad nautida riigitoetust ja teised peavad oma kulutustega ise toime tulema.

Erakond EKD seisab kristlike väärtuste eest ühiskonnas, mille hulka kuuluvad ausus, õiglus ja kristlikud pereväärtused. Parem-konservatiivse erakonnana toetavad Kristlikud Demokraadid üksikisikute initsiatiivi, võrdseid võimalusi ja õiglust riigi poolsetes otsustes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles