Rokkmuusika, verdtarretavad trikid, tuli ja vesi

Kirke Ert
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõrva Loits.
Tõrva Loits. Foto: Taavi Niittee/Valgamaalane

Juba kuu aja pärast, 13. augustil avab Tõrva Loits külalistele uksed ning pakub retrospektiivi iseseisvumise ja vabaduse tähendusest läbi aastakümnete. 

Üritus kannab alapealkirja «Tere Perestroika? 1991 vs 2016»,  pealavastaja Mart Kolditsa sõnul sai lavastuse peamiseks teemaks laulva revolutsiooni ideaalide ja vajakajäämiste humoorikas prisma. 

Tõrva Loitsu kontserdiga ärgitatakse inimesi kaasa mõtlema perestroikaaegsetele ideaalidele ja sellele, mis jäi tegemata, et me seda saavutanud pole.

Koldits lisas, et tegemist on ainulaadse formaadiga. «See on Eesti bändidele erakordne võimalus sellises sõus oma muusikat presenteerida. Üheskoos annavad endast parima nii rokibändid kui amatöörid, sellel on oma kindel lugu, mis kokku lavastatud verd tarretama panevate trikkide  ning hingematvate tule- ja veelahendustega.»

Üritusele lükkab hoo sisse ansambel Kuldne Trio, lisaks astuvad lavale J.M.K.E., Vennaskond, ja Elephants from Neptune, mahlakate ütlemistega vürtsitab kontserti ka endine riigikogulane Mihkel Raud.   

«Tere Perestroika? 1991 vs 2016» etendusel luuakse erinevaid videoinstallatsioonide lahendusi, kus kasutakse ära nii looduslikud pinnad kui projektori ja LED-ekraani sümbioosina tekkinud audiovisuaalseid  lahendused.

Üritusele müüakse 4000 piletit ning see toimub 13. augustil  algusega kell 20 Tõrva Veskijärve veerel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles