IRLi tegevjuht parteilaste riigitööle võtmises probleemi ei näe

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Riisalo
Tiit Riisalo Foto: Liis Treimann

Isamaa ja Res Publica Liidu tegevjuht Tiit Riisalo ütles Vikerraadiole antud intervjuus, et endised IRLi piirkonna kontori töötajad pole riigi palgale võetud, et nad saaks erakonna kampaaniat teha, vaid nad sobisid isikuomadustelt vabadele töökohtadele.

Postimees kirjutas, et umbes pool aastat tagasi sündis IRLis otsus, et kuna erinevate piirkondade kontorite töötajaid on kallis ülal pidada, tuleb võtta suur osa inimesi tööle riigipalgale: näiteks ministrite või maavanemate nõunikeks.

Riisalo tõstis intervjuu alguses esile, et teatavas mõttes teevad kõik erakonnad kampaaniat riigi rahade eest, sest riigieelarvest saadakse toetusi.

«Mis konkreetset teemat puudutab, siis see tõele ei vasta,» sõnas ta.

Küll aga sõnas Riisalo siis, et 2010. aasta esimeses pooles vaatas IRL tõsiselt otsa oma hetkeolukorrale ja kulusid tuli kärpida ning 14 inimest pidid lahkuma.

«Kui räägime konkreetsest juhtumist, siis nendest on töö leidnud neli,» ütles Riisalo. «Neli siis kas maavalitsuses või ministeeriumis ja olen täiesti veendunud, et võeti sinna lähtudes isikuomadustest.»

Riisalo kinnitas samas, et need inimesed võeti tööle poliitilisteks nõunikeks.

«Me pole mingi erand – sellised nõunikud on kõigi Eesti ministritel olnud, ükskõik millisesse erakonda nad kuuluvad ja nende töö lähtub sellest, milliseid ülesandeid minister neile annab,» sõnas Riisalo.

Vikerraadio reporter tõstis omakorda esile, et IRL on valimislubadustes vastu riigiaparaadi kasvule, kuid palkab nüüd just sinna inimesi.

«Tegelikult on see protsess olnud vastupidine, inimesed on otsinud tööd ja on olnud vabad töökohad ja lähtudes nende kvalifikatsioonist on töö võimaldatud,» sõnas Riisalo. «Kuid ministri nõunikud on reeglina erakonna liikmerd. Rõhutan: me pole mingi erand.»

Riisalo väitis ka, et selle kampaania ajal on nad püüdnud tööd teha vabatahtlikkuse alusel: kampaania toetub piirkondade inimese vabatahtlikule tööle ja osalevad juhtpoliitikud.

«Terve hulk inimesi on end üles andnud ja nende hulgas on ka need neli inimest,» sõnas Riisalo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles