Avies tahab hakata pakkuma tšarterlende ja konsultatsioone

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aviesi lennuk
Aviesi lennuk Foto: Liis Treimann

Pankrotistunud lennufirma Avies AS pole endiselt lennuettevõtja sertifikaati (AOC) tagasi saanud, kuid loodab selle peagi taastada, et keskenduda äri- ja tšarterlendude pakkumisele ning ekspertteadmiste müügile välismaale.

«Oleme tagasihoidliku profiiliga ja me ei kavatse pärast lennuloa kaotamist tagasi minna regulaarlennundusse. Kui me sertifikaadi taastame, hakkame keskenduma äri- ja tšarterlendude korraldamisele. Lisaks on meil uued väljakutsed välismaal,» ütles Avies ASi juhatuse liige Allan Soll BNSile.

Viimase all peab Soll silmas teenuste ja teadmiste müümist välismaa lennufirmadele. «Meil on firmas oma eksperdid, kes saavad pakkuda oma teenuseid ja teadmisi. Näiteks tehnohoolduse ja lennukõlblikkuse teemadel saame nõustada,» lisas juhatuse liige.

Küsimuse peale, millal võiks Avies lennuettevõtja sertifikaadi taastada, ei osanud Soll täpselt vastata, kuna see on niigi liiga pikale veninud. «See on lennuameti rida. Meie poolt on alates 7. juunist kõikvõimalikud puudused kõrvaldatud,» rääkis ta.

Pärast lennuloa kaotamist on Aviesi äritegevus täielikult peatunud. «Eks see ole muidugi keeruline aeg olnud. Oleme suure hulga töötajaid koondanud,» ütles Soll.

Eesti lennuamet peatas aprillist Tallinnast Kuressaarde, Kärdlasse ja Stockholmi lendava Aviesi lennuettevõtja sertifikaadi, mille tõttu ei tohi ettevõte pakkuda enne puuduste kõrvaldamist lennuteenust.

Lennuameti peadirektor Kristjan Telve ütles toona, et Aviesi järelevalve on toimunud juba pikemat aega, mullu oktoobris toimus viimane suurem järelevalve, mille tulemusel avastatud 90 puudusest oli Aviesel siiamaani likvideerimata 47.

Harju maakohus kuulutas möödunud aasta 26. juunil välja Aviesi pankroti ja nimetas ettevõtte pankrotihalduriks Veli Kraavi. Aviesi pankrotti nõudsid Rootsi ettevõtted Swedewings AB ja Bromma Air Maintenance AB. Võlausaldajate esimesel kohtumisel otsustati, et ettevõtet siiski ei likvideerita ja ettevõte jätkab oma tööd.

2015. aasta juuli keskpaiga seisuga olid Aviese võlad suurusjärgus 8,3 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles