Tõusuteel Flora ja klobida saanud Levadia võõrustavad külalisi Ida-Virumaalt

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FC Flora tümitas jalgpalli Eesti meistriliigas igipõlist rivaali FC Levadiat koguni 6:1.
FC Flora tümitas jalgpalli Eesti meistriliigas igipõlist rivaali FC Levadiat koguni 6:1. Foto: Sander Ilvest

Jalgpalli Eesti meistriliiga jätkub sel nädalavahetusel 22. vooru mängudega. Tabeli põhjas peavad tähtsa lahingu Pärnu Linnameeskond ja Rakvere Tarvas, tõusuteel Flora võõrustab Narva Transi ja koosseisuprobleemides vaevlev Levadia Sillamäe Kalevit. Tartu Tammeka võtab kodus vastu tabelijuhi Infoneti ning vooru lõpetab Nõmme Kalju ja Paide Linnameeskonna vastasseis.

POSTIMEHE TELEMÄNG

Pärnu Linnameeskond – Rakvere Tarvas

Reedel 5. augustil kell 19.00 Pärnu Rannastaadionil

Reede õhtul toimub suur heitlus Pärnus, kus kohalik linnameeskond asub võitlema Rakvere JK Tarvaga. 20 kohtumisega kümme punkti krabanud Premium liiga eelviimasel Pärnu Linnameeskonnal on hea võimalus tabeli punase laternaga vahet veelgi suurendada. Ühe vähempeetud mängu juures kokku vaid ühe silma kogunud Tarvas vajab võitu aga nagu õhku. Kas nad suudavad suvepealinlastele oma hambaid näidata?

Sel hooajal on omavahel madistatud kahel korral. Märtsikuises avavoorus võttis Pärnu Linnameeskond 3:0 võidu, mis jäi neile päris pikaks ajaks ainsaks triumfiks. Juulis peetud kohtumises läks Tarvas koduväljakul küll juhtima, kuid Martin Vunk ning 89. minutil võiduvärava löönud Rauno Tutk tõid pärnakate kastanid lõpuks 2:1 võiduga tulest välja. Viimases kohtumises jäi Pärnu koduväljakul 0:4 alla Levadiale, Tarvas kaotas aga Lasnamäel Infonetile tulemusega 0:6. Kuidas on tiimid suurtest allajäämistest taastunud? Kas Pärnu libiseb konkurendilt eest? Kas Tarvas napsab lõpuks hooaja esimese võidu?

Pärnu peatreener Marko Lelov: «Selge on see, et Rakverel on selg vastu seina ja kaotada pole neil midagi. Kindlasti tulevad nad ründavat mängu mängima, mis annab meile võimaluse nende kaitseliinis augud leida ja sealt neid nõelata. Meil on tõestamist küllaga. Et see mäng võita, peab igaüks väljakul andma enda seest kõik, mis tal on.­»

Pärnu ründaja Kristen Saarts: «Oma kodus, Pärnus, on eesmärgiks ainult võit!»

Rakvere peatreener Urmas Kirs: «Pärnu tegi hiljuti liigas paar üllatuslikku sähvatust. Meil midagi sellist veel ette näidata ei ole, aga me teame selle mängu väärtust. See vastasseis ei saa kerge olema ja iga Tarva poolehoidja on reedel meie jaoks kulla hinnaga!»

Rakvere poolkaitsja Taavi Trasberg: »Meie jaoks on tegemist ühe olulisema mänguga sel hooajal ja kui suudame sealt kolm punkti ära võtta, siis on hooaja lõpus veel kõik võimalik. Viimane omavaheline lahing Rakveres oli väga põnev ja näitasime, et suudame ka ilusat jalgpalli mängida, kuid kahjuks tulemus polnud meie jaoks positiivne. Reedel lähme seda viga parandama ja anname endast kõik, et võiduga kodulinna naasta!»

POSTIMEHE TELEMÄNG

FC Flora – Narva Trans

Laupäeval 6. augustil kell 19.00 Tallinnas Lilleküla staadionil

Flora uue peatreeneri Argo Arbeiteri esimesed mängud kõrgliigaklubi juhendajana on olnud muljetavaldavad – kolm kohtumist ja üheksa punkti, väravatevahe 13:1. Esmaspäeval toimunud kohtumine verivaenlase Levadiaga oli neist kõige magusam – koduplatsil võeti purustav 6:1 võit.

Mullune meister on siiski viimase aja punktidest hoolimata tabelis endiselt 4. kohal. Ühe mängu vähem pidanud liidrist Infonetist on Flora 8 silmaga maas. Kas Transi vastu jätkub nende hea seeria, mis hoiab elus unistust tiitlikaitsmisest?

Selle hooaja varasematest mängudest on Floral Transi vastu kirjas kuuest võimalikust punktist kuus. Märtsis võideti kodus narvalasi 3:0, mais võõrsil Brent Lepistu üleminutite väravast 2:1. Tabelis kaheksandal kohal paiknevate idavirulaste praegune hoog pole parimate killast, juulis peetud viiest mängust võideti vaid üks, kui 16. juulil alistati Paide Linnameeskond tulemusega 3:1. Ülejäänud neljas kohtumises tunnistati vastase paremust. Samas võideldi kõvasti viimases kohtumises Infonetiga, mis kaotati pingelises heitluses 3:4. Kas Flora paneb Transi paika või suudavad narvalased üllatada?

Flora peatreener Argo Arbeiter: «Läheme Narva vastu mängima lähtudes seisust, kuhu oleme ise end pannud – iga mäng on meie jaoks nagu viimane. Peame kõik mängud võitma ja seda läheme tegema ka Narva vastu.»

Flora ründaja Rauno Alliku: «Rõõmustamise aeg eelmise vooru hea tulemuse üle oli siiras, aga lühike ning Narva vastu läheme täie keskendumise ja kontsentreeritusega. Vajame võitu ja täpselt seda me laupäeval tegema lähemegi – võitma.»

Transi juhendaja Adjam Kuzjajev: «Loodame, et edu on meie poolel. Me tahame väga Florat alistada!»

Transi väravavaht Arnold Kreger: «Mõtleme ainult sellest, et võtta kolm punkti. Augustis on väga tihe kalender, on palju mänge ning meil on võimalus oma positsiooni parandada!»

Viimasest kohtumisest Floraga pole Levadia mängijatel mitte midagi positiivset kaasa võtta. FOTO:
Viimasest kohtumisest Floraga pole Levadia mängijatel mitte midagi positiivset kaasa võtta. FOTO: Foto: Sander Ilvest

FC Levadia – Sillamäe Kalev

Laupäeval 6. augustil kell 16.00 Tallinnas Kadrioru staadionil

Mängu näitab otsepildis portaal ERR Sport

Laupäevase Premium liiga päeva avab Tallinna Levadia ning Sillamäe Kalevi vastasseis. Kahtlemata on põhiküsimuseks, kuidas on Levadia taastunud esmaspäeval igipõliselt rivaalilt Tallinna FC Floralt saadud 1:6 kaotusest? Sillamäe Kalevi tuju peaks olema märkimisväärselt parem, nemad hävitasid viimati Tartu Tammeka koguni 5:1. Kas ülikoolilinlasi 4 väravaga kostitanud Jevgeni Kabajev külvab hirmu ka Levadia kaitseliinis?

21 kohtumisega 46 punkti kogunud tabeli teine Levadia ning 31 silmaga viiendal positsioonil asuv Kalev on sel hooajal varemgi vastamisi olnud ning ajalugu on Levadia poolt – aprillis võitsid tallinlased võõrsil 2:0, mais kodus 2:1. Kas Sillamäe suudab kolmandal katsel Levadia põlvili suruda? Kalevi poolt peab mängu vahele jätma Maksim Paponov.

Levadia peatreener Igor Prins: «Oleme eelmisest kohtumisest taastunud ja vajalikud järeldused teinud. Ees ootab uus mäng Sillamäe Kaleviga. Ida-Virumaa meeskondadega on alati raske lahingut pidada ning ega sellelgi korral ei ole midagi lihtsat loota. Eelkõige peame kaitses kindlalt tegutsema, ise palli hoidma, mängu kontrollima, võimalusi looma ja need ka realiseerima. Eesmärgiks on kolm punkti tabelisse juurde teenida.»

Levadia poolkaitsja Aime Marcelin Gando Biala: «Laupäevases mängus Sillamäe Kaleviga tahame teha oma koduväljakul korraliku esituse ning kindlustada tabelisse kolm vajalikku punkti. Meil on hea meeskond ja saame sellega hakkama. Ootame staadionile palju publikut ja eelkõige meie fänne meeskonnale kaasa elama!»

Sillamäe abitreener Vadim Dobiža: «Vaatamata Levadia eelmise mängu tulemusele meid ootab ees väga raske mäng. Meie vastane on kogenud meeskond, kes oskab raskustega hakkama saama. Arvan, et tuleb väga põhimõtteline ja dünaamiline mäng ilusa jalgpalliga, mis on alati väga hea publiku jaoks.»

Kalevi kaitsja Igor Dudarev: «Isegi pärast Levadia suurt kaotust saavad kõik aru, et kerget mängu ei tule. Peame olema valmis raskeks mänguks ja selleks, et tuleb võidelda iga palli eest. Võin öelda, et oma poolt teeme kõik, mis meist sõltub, et võit kätte saada ning oma fänne rõõmustada.»

Tartu Tammeka – Tallinna Infonet

Reedel 5. augustil kell 19.00 Tartus Tamme staadionil

Mängu näitab otsepildis portaal Jalgpall.ee

Reede õhtul lähevad omavahel vastamisi tabeli kuues Tartu Tammeka ning hetkel liidripositsiooni hoidev Tallinna Infonet. 26 punkti noppinud tartlased ning ühe vähempeetud mänguga 48 silma kogunud Infonet on sel hooajal varasemalt kahel korral mõõtu võtnud. Märtsis hävitas Infonet koduplatsil vastased 4:0, mais põrises Tammeka mängumootor paremini, kuid koduväljakul kaotati pärast võidetud avapoolaega tulemusega 1:2. Kuidas saavad kahes viimases voorus kaotusekibedust tundnud ning endale 9 väravat lüüa lasknud ülikoolilinlased hakkama Infonetiga, kel hiljuti selja taga 6:0 võit Rakvere Tarva ning 4:3 triumf Narva Transi üle?

Tammeka peatreener Indrek Koser: «Viimased liigamängud on kulgenud kurbades toonides. Proovime kaitses pidama saada ja ületada mõõna, et taas punkte koguda!»

Tammeka poolkaitsja Martin Jõgi: «Viimased liigamängud on meil ebaõnnestunud, kuid karikamängu võit süstis meile enesekindlust. Nüüd tahame leida liigas positiivsete tulemustega vana hea Tammeka rütmi.»

Infoneti juhendaja Aleksandr Puštov: «Sel hooajal on vastane näidanud, et võib mängida ning saavutada hea tulemuse kõikide meeskondadega. Suhtume ja valmistume igaks mänguks väga tõsiselt. Mäng Tammekaga pole erand. Eesmärgiks on naasta võiduga ning säilitada liidripositsioon.»

Infoneti väravavaht Mihhail Lavrentjev: «Meie eesmärgiks selles mängus on võtta kolm punkti. Kõik mõistavad, et ruumi eksimusteks pole. Tartu on kodus väga ohtlik meeskond. Võitmiseks peame kaitses mängima väga ettevaatlikult ning ründes realiseerima kõik võimalused.»

Nõmme Kalju euroteekond sai läbi, nüüd on vaja keskenduda koduliigale. FOTO:
Nõmme Kalju euroteekond sai läbi, nüüd on vaja keskenduda koduliigale. FOTO: Foto: Sander Ilvest

Nõmme Kalju – Paide Linnameeskond

Pühapäeval 7. augustil kell 19.00 Tallinnas Hiiu kunstmurustaadionil

Mängu näitab otsepildis portaal Jalgpall.ee

Premium liiga 22. voorule panevad pühapäeval Hiiu kunstmurustaadionil punkti tabeli kolmas Nõmme Kalju FC ning seitsmes Paide Linnameeskond. Kas alles neljapäeval euromängu pidanud Kalju suudab oma jalad värsked hoida ning koduplatsil Paide Linnameeskonnast üle olla?

Mõlema satsi viimased Premium liiga kohtumised kuuluvad pigem ebaõnnestumiste valdkonda. Kalju mängis kodus 0:0 viiki Pärnu Linnameeskonnaga, keskeestlased kaotasid 0:3 Florale. Premium liigas kohtusid võistkonnad omavahel kaks korda aprillis – Kalju võitis kodus 1:0, Paides lepiti 1:1 viiki. Kas seekord suudetakse publikule pakkuda rohkem väravaid?

Kalju väravavahtide treener Jüris Sahkur: «Pärast euromänge on emotsionaalselt raske naasta Premium Liigasse, et endast paberil nõrgemate võistkondadega mõõtu võtta. Teeme kõik endast oleneva, et pühapäeval oleks meeskonnal vaim valmis ja suudame võidu Hiiule jätta.»

Kalju kaitsja Karl Mööl: «Meil said nüüd euromängud läbi ja keskendume 100% liigale ja karikale. Pühapäevane mäng Paidega ei saa kindlasti kerge olema, sest Paide on visa vastane. Peame selleks mänguks olema kolme päevaga värsked ja mängima võidu peale.»

Paide peatreener Meelis Rooba: «Pühapäeval tuleb tähtis mäng tugeva Kaljuga, kes peale euromänge saab fookuse suunata koduliigale. Paide eesmärk on näidata sellist mängu, milleks võimelised oleme.»

Paide äärekaitsja Michael Lilander: «On tulemas hooaja olulisemad mängud. Mäng Nõmme Kaljuga on tähtis nii meestele kui ka treeneritele. Väljakul anname endast maksimumi ning teeme endast kõik, et kolm punkti meie omad oleks.»

--

Kasutatud materjalid: Eesti Jalgpalli Liidu pressiteenistus

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles