Rohelised: keskhariduse kohustuslikuks muutmist tuleks arutada

Merje Pors
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

Eestimaa Rohelised ja vabad kodanikud (EER) avalikustavad täna kell 14 oma valimisprogrammi, mille üks osa on debati algatamine selle üle, kas keskharidus tuleks Eestis kohustuslikuks muuta.

Kohustuslik keskharidus oleks vajalik üldise haridustaseme parandamiseks, märgivad rohelised oma pressiteates.

EER parlamendifraktsiooni aseesimees Marek Strandbergi sõnul sisaldab roheliste valimisprogramm nii uusi kui ka juba varasemalt töös olnud algatusi, nagu näiteks esindusdemokraatia arendused kohalike valimiste kogukonnapõhiseks muutmiseks, mis võimaldavad valida seaduslikke külavanemaid; või siis energiasäästliku renoveerimise toetused ja elektriautode toetuste süsteemi ja taristute rajamine.

Muu hulgas pooldatakse Eesti välispoliitiliste huvide senisest palju selgema määratluse vajadust ning kultuuriministeeriumi vastutusala depolitiseerimist ja ümberorganiseerimist, andes senisest suurema võimu kultuurivaldkonnas tegutsevatele organisatsioonidele.

Eraldi rõhutatakse kodanikupalga kehtestamise vajadust koos sellele eelneva laiapõhjalise erakondadeülese aruteluga.

Oma valimisplatvormis toovad rohelised välja ka seisukoha, et seksi ost tuleks keelustada, andmaks ühiskonnale selge signaali, et kaasaegne maailm käsitleb prostitutsiooni kui valdavalt inimväärikust alandavat ja inimsusevastast kuritegelikku äri.

Samuti on välja toodud näiteks loomade piinamise ja julma väärkohtlemise vastu rakendatavate karistusmeetmete karmistamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles